close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Militant

Filmen tar oss tilbake til 2002 og finanskrisen i Uruguay. Vi møter Ariel som en av aktivistene under studentprotestene i Montevideo. Han får vite at faren er funnet død og må dra hjem, blant annet for å ta ansvaret for farens akkumulerte gjeld. Dette tvinger Ariel til å lede en innsamling av farens kveg for å skaffe penger, for dermed å bli tvunget til å ta en helt annen samfunnsrolle enn den han til nå som venstreaktivist har befunnet seg i. Underveis skifter dermed filmen bakteppe, fra å foregå blant unge idealistiske studenter, til å lande Ariel på hesterygg i et røft arbeidsmiljø hvor respekt for en ung og uerfaren kvegeier sitter langt inne. Et «genialt» grep i filmen ligger i valget å gi hovedperson et motorisk handikap, som blant annet kommer frem i måten han uttrykker seg på. 

Filmen er direkte i formen og innflytelsen fra Lisandro Alonso (Jauja, 2014), filmens med-produsent, er merkbar. Nieto føyer seg slik til det senere tiårets latin-amerikanske regissører med film sett med et realistisk blikk. The Militant er regissørens andre spillefilm. Hans forrige film, The Dog Pound, ble vist på Film fra Sør i 2007. bb 

Manolo Nieto (f. 1972) har sin oppvekst og filmutdannelse fra Montevideo i Uruguay. Han debuterte i 2000 med kortfilmen Nico & Parker. Spillefilmdebuten The Dog Pound i 2006 ga ham en hovedpris under Rotterdam International Film Festival. Hans andre spillefilm, The Militant, hadde sin premiere under São Paulo International Film Festival, hvor den mottok kritikernes spesialpris. 

Uruguay, Argentina 2013
Regissør Manolo NIETO
Manus Manolo NIETO
Fotograf Arauco Hernández HOLZ
Skuespillere Sebastian BLANQUER, Rosana CABRERA, Maria Pia D'ANDREA
Produsent Lisandro ALONSO, Andy KLEINMAN
Produksjonsselskap 4L, So Now Then
Salg FiGa Films
Språk Spansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 120 min
Seksjon Latin America
Genre Drama