close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Mole Song: Undercover agent Reiji

Miike Takashi, Japansk films eklektiske «bad boy», har en stor og dedikert tilhengerskare etter snart 25 år med frenetisk filmskapning. Med The Mole Song fyrer han løs i alle retninger med klassiske yakuza-klisjeer. 

Reiji, spilt av Johnny's-idolet Ikuta Toma, er en ung politimann som får i oppgave å infiltrere den fryktinngytende gruppen Sukiya-kai. Etter å ha gjennomført en serie stadig mer bisarre tester får han innpass i klanen, og blir tatt under vingene til «Papillon» Hiura, som er av den oppfatning at alle yakuza må være morsomme, et krav som ved flere tilfeller viser seg å avgjøre mellom liv og død. Snart blir han en viktig brikke i kampen for å holde Japan fritt for MDMA, samtidig som han må stoppe en krig mellom kriminelle bander. Han har ambisjoner om å miste jomfrudommen til den vakre politikvinnen Junna, og i tillegg fører Reiji en gjensidig vendetta mot skurken Nekozawa.

Plottlinjene sporer kontinuerlig av og tar fullstendig uforutsigbare retninger. Kjennere av Miike vil gjenkjenne karakterenes åpenbare mangel på rasjonalitet, og humoren består av 50 % overraskelse og 50 % slapstick. htb 

Anbefalt aldersgrense for filmen er 15 år. 

Miike Takashi  (f. 1960) har regissert rundt 100 filmer siden 1991. Etter å ha levert i et halsbrekkende tempo i årene rundt årtusenskiftet, har han nå slått seg til ro med et tempo på to filmer per år. Han er kanskje best kjent for filmene Audition (1999) og kontroversielle Ichi the Killer (2001). Miike mestrer de fleste sjangre, og beviser igjen og igjen at du må kjenne reglene for å kunne bryte dem.

Japan 2013
Regissør MIIKE Takashi
Manus KUDÔ Kankurô
Fotograf KITA Nobuyasa
Skuespillere IKUTA Tôma, ENDÔ Ken'ichi, FUKIKOSHI Mitsuru
Produsent UEHARA Juichi
Produksjonsselskap Fuji Television Network, OLM
Salg Pony Canyon
Språk Japansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat Blu-ray
Spilletid 130 min
Seksjon Asia
Genre Action Comedy