close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Mystery of Happiness

Santiago og Eugenio er to middelaldrende menn som eier en forretning sammen. Den har de drevet i 30 år. Men Santiago og Eugenio er ikke bare forretningspartnere, de er også bestevenner. Deres liv har falt inn i den samme rytmen, de har like interesser, like biler, like vaner, like liv. Men det er én ting som skiller dem: Eugenio kommer hjem til sin kone etter jobb. Santiago er alene. Eugenios kone planter et frø hos Eugenio om at han kanskje bør selge sin andel av bedriften. Og så forsvinner Eugenio, uten et ord. Santiago og Eugenios kone Laura prøver sammen å finne ut hvor Eugenio har blitt av. Og de to som har stått ham aller nærmest i livet har totalt ulike oppfatninger om hvem han var. Eugenios liv nøstes opp fra to ulike ståsted, samtidig som det bringer dem nærmere hverandre.

Det er flust med varm humor i fortellingen. Tonen settes med det samme filmen åpner, med den filmatiske, dog urealistiske, symmetrien de to vennene imellom. Bilene deres kjører side ved side, parkerer, herrene kommer inn i butikken sin, slår seg ned ved nakne skrivepulter på hvert sitt kontor. De spiser lunsj sammen, bestiller det samme, spiser på samme måte. De spiller på samme lag i partennis, og de vedder på samme veddeløpshest. De er glade, ler samtidig, livet er perfekt. Selv toalettbesøkene er samkjørte. Men det viser seg at dette kun er Santiagos drøm gått i oppfyllelse. Han ønsker seg ingenting annet og ville aldri gjort noe for å endre den lykkelige symmetrien. Det er hos Eugenio at ønsket om forandring oppstår, og vi aner før hans forsvinning at han ruger på andre tanker. For Santiago er forsvinningen et sjokk og han er helt sikker på at han skal finne Eugenio igjen. Han kjenner ham jo ut og inn! ahm

Daniel Burman (1973) er født i Buenos Aires i Argentina. Han har både skrevet, produsert og regissert en rekke filmer, men er mest kjent for den frittstående triologien Waiting for the Messiah (2000), Lost Embrace (2004) og Family Law (2006), som har mottatt flere nominasjoner og priser. Lost Embrace mottok blant annet Sølvbjørnen for beste skuespiller ved filmfestivalen i Berlin.

Møt Daniel Burman til regissørsamtale: 

12. oktober kl. 21.00, Ringen 2

Argentine, Brasil 2014
Regissør Daniel BURMAN
Manus Daniel BURMAN, Sergio DUBCOVSKY
Fotograf Daniel Sebastián ORTEGA
Skuespillere Fabián ARENILLAS, Alejandro AWADA, Sergio BORIS
Produsent Walkiria BARBOSA, Daniel BURMAN
Produksjonsselskap BD Cine
Salg BD Cine
Språk Spansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 92 min
Seksjon Main Competition, Director's Special Portrait, Latin America
Genre Comedy