close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Of Love and Other Demons

Gabriel García Márquez må være en takknemlig forfatter for en regissør å adaptere. Hans magiske realisme med maleriske beskrivelser og mangefasetterte karakterer er som skapt for det store lerret. Eliza Triana er fabelaktig i sin debutrolle som den 13-årige Sierva som, etter å blitt bitt av en rabiessyk hund, sperres inne i et kloster mot sin vilje. Hun har vokst opp blant slaver og snakker deres språk og skikker, noe som bidrar til at hun blir sett på som «besatt av djevelen» av prestene, selv etter at de ser at hun ikke er smittet av rabies likevel. Da de forsøker å drive denne ut av henne slites den unge presten Cayetona mellom sin tro og sine intense følelser for Sierva. Dessuten hadde ofte eksorsismen et dødelig utfall og var som tortur å regne. Hvordan kan han forsvare det? Mot et bakteppe av falmende kolonialsk overklasse og religiøs fanatisme utspiller det seg et kjærlighetsdrama som bergtar både drøm og virkelighet. Márquez har selv sagt at denne romanen er komponert av filmatiske virkemidler og som derfor er det av hans verker som best egner seg til filmatisering. akek 

Hilda Hidalgo (f. 1971) er en regissør fra Costa Rica utdannet ved International Film and Television School (EICTV) på Cuba. Hun har tidligere både skrevet og regissert en rekke kortfilmer og dokumentarer, og jobber ofte med temaer som sosiale spørsmål, kjønn og bærekraftig utvikling. Of Love and Other Demons (2009) er hennes første spillefilm. 

Søndag 19. oktober kl. 19.30, Filmens Hus
Som en introduksjon til visningen av Hilda Hidalgos Of Love and Other Demons moderer forfatter Hans Petter Blad og Litteraturviter og freelancejournalist Fredrik Giertsen. Om forfatterens liv og virke, hans rolle innen den litterære sjangeren han er kjent for og om de mange filmatiseringene av bøkene hans.


Costa Rica, Colombia 2009
Regissør Hilda HIDALGO
Manus Hilda HIDALGO
Fotograf Marcelo CAMORINO
Skuespillere Pablo DERQUI, Eliza TRIANA, Jordi DAUDER
Produsent Hilda HIDALGO, Laura IMPERIALE, Clara María OCHOA, Laura PACHECO
Produksjonsselskap Alicia Films, CMO Producciones
Salg Latido Films
Språk Spansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat 35mm
Spilletid 95 min
Seksjon Gabriel García Márquez, Latin America
Genre drama