close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Old Man

The Old Man er Ermek Tursunovs andre film i trilogien om Kasakhstan. Kelin (2009) tok for seg landets fortid, og en film om fremtiden er under ferdigstilling. Denne filmen tegner et bilde av nåtidens Kasakhstan.

Hovedpersonen Kasym er en aldrende gjeter. Følgelig tilbringer han det meste av sin tid i naturen. Forholdet til barnebarnet er nært, men samtidig anstrengt. Han irriterer seg over at guttungen tilbringer så mye tid fordypet i dataspill og TV. En dag mens han er ute med sine dyr, blir han møtt av en gruppe menn utstyrt med moderne teknologi på ulvejakt. Kasym er hjelpsom, men minner dem samtidig om at ulvemødrene har nettopp fått valper. Kort tid etterpå blir han rammet av forvirring og hukommelsestap, og går seg vill i naturen. Snart befinner han seg i en situasjon der både han selv, letemannskaper og hans barnebarn må kjempe for livet i den bitende kalde, kasakhstanske vinteren.

The Old Man er basert på Ernest Hemingways roman, The Old Man and the Sea og er her brukt som et fundament for å fortelle en egen fortelling om Kasakhstan som et land i brytningstid, og om kollisjonen av ulike krefter. Tradisjon mot modernitet, alderdom mot ungdom, og ikke minst, mennesket mot naturen. Men til syvende og sist er dette en fortelling om en mann som er en vandrende manifestasjon av landets stolte verdier og tradisjoner. ss 

Ermek Tursunov skrev allerede i 1993 manuset til Viktor Pusurmanovs Zabud' obo mne - Abulkhair-khan og fra 2009 har han både skrevet og regissert filmene Kelin, Shal og Sem mayskikh dney (begge 2012). Siste del av trilogien, Kenzhe, er nå under post-produksjon. 

Kazakhstan 2012
Regissør Ermek TURSUNOV
Manus Ermek TURSUNOV
Fotograf Marat ALIJEV
Skuespillere Erbulat TOGUZAKOV
Produksjonsselskap Kazakhfilm Studios
Salg Amadeus Entertainment
Språk Kazakh, russian
Undertekst Engelsk
Visningsformat -
Spilletid 102 min
Seksjon Focus Georgia and Kazakhstan, Asia
Genre Action Adventure Drama