close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Omar

Fra regissøren av Paradise Now (2005) kommer en intens thriller om vold, vennskap og okkupasjon på det okkuperte Vestbredden. Omar er frustrert over den daglige ydmykelsen fra Israel, og sammen med vennene Tareq og Amjad bestemmer han seg for å gjøre noe med det. De dreper en israelsk soldat. Omar blir avslørt og arrestert, og får valget mellom å angi vennene sine og slippe ut eller å bli torturert og fengslet. Han sier til israelerne at han vil hjelpe dem, og til vennene sine at han planlegger et bakholdsangrep på israelerne. Det som følger, er en spenningsdrevet thriller hvor Omar blir stilt ovenfor umulige valg.

Omar er en Romeo og Julie-fortelling under okkupasjon, et psykologisk drama om en ung manns kamp for et verdig liv og et intimt oppvekstdrama om tre venners liv som blir endret for alltid. Regissøren verken dømmer eller hyller karakterene for deres handlinger. Han viser heller at de vanskelige valgene for unge palestinere ikke er prinsipielle spørsmål, men harde realiteter som de må forholde seg til hver dag, med dramatiske utfall. ktk

Hany Abu Asssad (f. 1961) er en av den arabiske verdens mest kjente regissører. Paradise Now ble hyllet over hele verden og nominert til Oscar. Etter mange års skrivesperre er Abu Assad nå tilbake med Omar, som både vant pris under filmfestivalen i Cannes og ble nominert til Oscar. I tillegg til Paradise Now har Abu Assad også regissert Ranas Wedding (2002).

Palestine 2013
Regissør Hany ABU-ASSAD
Manus Hany ABU-ASSAD
Fotograf Ehab ASSAL
Skuespillere Adam BAKRI, Leem LUBANY, Samer BISHARAT
Produsent Hany ABU-ASSAD, David GERSON, Walled ZUAITER
Produksjonsselskap ZBROS
Salg Future Film
Språk Arabisk, hebraisk
Undertekst Norsk
Visningsformat DCP
Spilletid 96 min
Seksjon The Middle East
Genre Drama Thriller