close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Paradise

Ekteparet Carmen og Alfredo er overvektige, men har et lykkelig og stabilt samliv i en av Mexico Citys forsteder. Idyllen blir brutt når Alfredo takker ja til en gullkantet jobb i sentrum som IT-ansvarlig for en bank. Carmen sier opp jobben i familiebedriften, og forlater familien og sin bekymringsløse tilværelse for å flytte med ektemannen. Deres første møte med hans nye kolleger på bankens årlige jubileumsfest blir alt annet enn hyggelig. Carmen føler seg som en fisk på land blant alle de tynne, vellykkede og velkledde menneskene, og selvtilliten synker til bunns når hun overhører en spydig samtale på dametoalettet der hun og Alfredo blir sammenlignet med et Botero-maleri. Hun melder seg på et slankekurs, og ber ektemannen støtte henne ved å gå på den samme dietten. Alfredo er skeptisk i starten, men blir besatt av å gå ned i vekt når kiloene begynner å renne av ham. Ettersom ukene går, blir han gradvis mer opptatt av trening og dyre designerklær. Han merker også at interessen fra det motsatte kjønn øker i takt med vektnedgangen. Carmen, derimot, tar ikke av seg et gram, og blir stadig mer demotivert. Jo større vekt som skiller dem, desto mer konflikt blir det i forholdet, og livene deres blir mer og mer atskilt. I all hemmelighet skulker Carmen yogatimene sine til fordel for et matlagingskurs, mens Alfredo får et godt øye til en kollega.

Paradise er en varm og annerledes romantisk komedie. Med dempet humor utforsker filmen hvordan samfunnets skjønnhetskrav kan komme snikende og endre dynamikken i et forhold. Regissør Mariana Chenillo skal ha ros for å ha unngått å gjøre Carmens vekt til parets hovedproblem. Man blir ikke nødvendigvis lykkeligere av å være slank! acvb 

Mariana Chenillo er regissør og manusforfatter, og mest kjent for den kritikerroste debutfilmen Nora's Will (2008) som gjorde henne til første kvinnelige regissør til å motta den prestisjefulle Ariel-prisen (filmen fikk totalt åtte Ariel-priser). Hun har også regissert deler av serien Soy tu fan (2010) og et segment av Revolución (2010). 

Mexico 2013
Regissør Mariana CHENILLO
Manus Mariana CHENILLO
Fotograf Yaron ORBACH
Skuespillere Andrés ALMEIDA, Daniela RINCÓN, Camila SELSER
Produsent Pablo CRUZ
Produksjonsselskap Canana
Salg IM Global
Språk Spansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 105 min
Seksjon Main Competition, Latin America
Genre Comedy