close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Patema Inverted

I et av de mest kreative premissene for en animasjonsfilm noensinne befinner prinsessen Patema og skolegutten Eiji seg på en planet hvor befolkningen er splittet i to grupper: den ene lever på overflaten i et strengt kontrollert og organisert samfunn, mens den andre gruppen er gått under jorden – bokstavelig talt – da gravitasjonskraften truer med å slynge dem ut i verdensrommet. Patema, som er vokst opp i et tunnelsystem dypt inne i planeten, lever i konstant risiko for å falle ned i himmelen.

I løpet av en generasjon har de to folkegruppene mistet kontakt og kunnskap om hverandre, så når Patema og Eiji plutselig befinner seg ansikt til ansikt (panne til hake) står en hel verdensorden på spill. De autoritære styresmaktene på planetens overflate vil for enhver pris opprettholde status quo. De går hardt til verks for å avsløre hvor Patemas folk befinner seg, og har en plan om å drive dem ut. Imidlertid viser det seg snart at planetens gravitasjonsvariasjon, som Eijis ledere gir en religiøs forklaring på, har en naturlig årsak, og følger mer komplekse lover enn noen av de involverte ennå har forstått. htb 

Yoshiura Yasuhiro (f. 1980) skriver og regisserer animasjonsfilmer. Han er utdannet ved Universitetet i Kyushu, og har gjort seg bemerket som skaper av prisbelønte kort- og novellefilmer som Aquatic Language (2002) og Pale Cocoon (2006). Hans langfilmdebut Time of Eve (2010) var basert på en serie med seks episoder med samme navn. Patema Inverted er basert på samme format. 

Japan 2013
Regissør YOSHIURA Yasuhiro
Manus YOSHIURA Yasuhiro
Skuespillere FUJI Yukiyo, OKAMOTO Nobuhiko, OOHATA Shintarô
Produsent OHSHIMA Michiru, ONO Mikio
Produksjonsselskap Purple Cow Studio
Salg Asmik Ace Entertainment
Språk Japansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 98 min
Seksjon Mangapolis
Genre Animation