close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Praia do Futuro

En rik og kompleks kjærlighetshistorie og oppdagelsesreise som spenner over tre liv og åtte år. Praia do Futuro utforsker subtile nyanser av sårbarhet og styrke bak tre menns tøffe fasader. Dette pulserende og røffe, men følsomme dramaet oppsluker tilskueren fra første scene med et halsbrekkende motorsykkelritt gjennom sanddyner og elektriske vindmøller på Brasils vakre og vindblåste Praia do Futuro («fremtidens strand»). De to motorsyklistene stopper ved vannkanten og kaster seg i vannet. Det som bare skulle være et enkelt bad, blir til et mareritt når de tas av en kraftig understrøm. Den ene drukner, mens den andre, Konrad, overlever bare takket være et inngrep fra Donato, den lokale badevakten. En sterk tiltrekning oppstår mellom de to mennene, og de skal komme hverandre nærmere i løpet av Konrads opphold. Når Konrad reiser tilbake til Berlin, velger Donato spontant å møte ham der, uvitende om hva fremtiden har å by på – både for ham selv og ikke minst for hans yngre bror, som forguder ham.

Vevet inn i Donatos historie er et innsiktsfullt og delikat drama om tap, mot og selverkjennelse. Filmen er en visuell fryd med et rikt og stemningsfylt fotografi. Denne første tysk-brasilianske ko-produksjonen, som hadde premiere på Berlinalen i år, bærer preg av begge verdener. Brasils solfylte, men ville og noe truende kyst etterfølges av mørkere, men mer pustende og rolige scener i Berlin. Karakterenes emosjonelle svingninger understrekes av drømmende filmmusikk av den tyske komponisten Hauschka. Tidvis poetisk og melankolsk, tidvis røft og elektrisk, men først og fremst levende er dette et drama med sjelden skjønnhet og stil fra en av Brasils mest spennende regissører. cf 

Karim Aïnouz (f. 1966) er en brasiliansk-algerisk regissør og visuell kunstner. Han fikk sitt gjennombrudd med filmen Madame Satã som ble vist i Cannes i 2002. Siden det har hans verker flere ganger blitt vist på internasjonalt anerkjente filmfestivaler og har samlet tallrike utmerkelser verden over. Hans siste film, Praia do Futuro (2014), hadde premiere på Berlinalen i år. 

Møt Karim Aïnouz til regissørsamtale: 

Cathedrals of Culture, 13. oktober kl. 20.00, Filmens Hus
Praia do Futuro, 14. oktober kl. 21.00, Ringen 2

 

Brasil, Tyskland 2014
Regissør Karim AÏNOUZ
Manus Karim AÏNOUZ, Felipe BRAGANÇA
Fotograf Ali Olcay GÖZCAYA
Skuespillere Wagner MOURA, Clemens SCHICK, Jesuita BARBOSA
Produsent Georgia Costa ARAÚJO, Hank LEVINE
Produksjonsselskap Coração da Selva, Hank Levine Film, Detailfilm
Salg The Match Factory
Språk Portugese, tysk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 106 min
Seksjon Main Competition, Director's Special Portrait, Latin America
Genre Drama