close
  • Mitt program

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

School of Babel

Filmen vises i seksjonen Re:View Norden - her trekker vi frem filmer
og filmskapere som speiler våre mangfoldige samfunn.

Gjennom et skoleår følger vi en flerkulturell klasse på en ungdomsskole i Paris. Noen er blitt sendt til fjerne slektninger i Frankrike for å slippe unna voldelige familieforhold og dårlige utdannelsesmuligheter, mens andre har flyktet fra politiske uroligheter. I klassen er det like mange nasjonaliteter som det er elever, og forskjellene i religion og kultur gir en ekstra dimensjon til diskusjonene i klasserommet. Som flue på veggen i klasserommet følger vi suksesser og kamper mens ungdommene prøver å finne seg til rette i et nytt land fjernt fra familie og egen kultur. Samtidig prøver de å finne svaret på livets store spørsmål i overgangen fra barn til voksen. er

Skolen er en viktig arena for integrering i samfunnet. Det er i skolen vi skal gi barn og unge kunnskap både om historie, kultur og prinsippene samfunnet bygger på. Hvordan tilrettelegger vi på best mulig måte for integrering i skolen? Her hjemme skrives og diskuteres det stadig om en tydeligere etnisk delt skole. Hva innebærer dette for integreringsprosessen? Vi viser School of Babel, og inviterer til konstruktiv debatt om skolen som integreringsarena. 
 

Tirsdag 14.oktober Kino Victoria 

Paneldebatt etter visningen med: Skoleforsker Vibeke Opheim (NIFU), rektor ved Haugerud ungdomsskole, Trond Nilsen og Oslopolitiker Yassine Arakia (H). Debatten ledes av lektor og samfunnsdebattant Liv Guneriussen.

Mandag 13.oktober Lillestrøm Kino

Paneldebatt etter visning med: Øyvind Rundtom, Kemal Yaldizli og Kristi Beate Vasbø. Debatten ledes av lektor og samfunnsdebattant Liv Guneriussen. 

Frankrike 2014
Regissør Julie BERTUCCELLI
Manus Julie BERTUCCELLI
Fotograf Julie BERTUCCELLI
Produsent Yael FOGIEL, Laetitia GONZALES
Produksjonsselskap Les Films du Poisson, Sampek Prods., Arte France
Salg Pyramide
Språk Fransk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 89 min
Seksjon ReView Norden
Genre Documentary