close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Shield and Spear

Filmen vises også i Det kritiske rom - festivalens forum for film og debatt.

En kunstner maler et karikert portrett av den sør-afrikanske presidenten Jacob Zuma. Kunstneren blir møtt med søksmål, drapstrusler og massive gatedemonstrasjoner – noen til støtte for kunstneren, mens andre i protest mot det kontroversielle maleriet. Brett Murrays «The Spear» som viser president Zuma i fullfigur speidende mot horisonten med kjønnsorganet hengende ut av buksesmekken, er utgangspunktet for denne fengende dokumentaren som skildrer krysningspunktet mellom kunst og ytringsfrihet i dagens Sør-Afrika. I filmen møter vi spennende, unge, politiske kunstnere som alle har sterke meninger om den sosiale og politiske situasjonen i landet.

Det kritiske rom - 17. oktober kl 18.30, Kino Victoria

Vi får besøk av Brett Murray, som sammen med Gavin Jantjes (Nasjonalmuseet) og filmskaper Khalo Matabane vil snakke om kunst og ytringsfrihet i Sør-Afrika. Samtalen ledes av Jan Speed, nettredaktør for Bistandsaktuelt. peg 


Petter Ringbom er ein dokumentarfilskapar frå New York. Han har undervist ved Parsons School of Design og New York University og er i dag kreativ konsulent hos design- og innovasjonsfirmaet Openbox. Debutfilmen hans The Russian Winter (2012) handlar om den amerikanske musikaren John Forté. Tidlegare har han laga fleire kortfilmar.

USA, Sør-Afrika 2014
Regissør Petter RINGBOM
Manus Petter RINGBOM
Fotograf Petter RINGBOM
Skuespillere Spoek MATHAMBO, Brett MURRAY, Zanele MUHOLI
Produsent Alysa NAHMIAS, Petter RINGBOM
Produksjonsselskap Openbox, Le Castle Film Works, Shield & Spear
Salg Petter Ringbom
Språk Engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 89 min
Seksjon Doc South, The Critical Room, Africa
Genre Documentary