close
  • Mitt program

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Suspect

Actionthrillere fra Sør-Korea ser ikke ut til å gå av moten, og The Suspect føyer seg fint inn i rekken av kvalitetshåndarbeid vi er blitt vant til å se fra den nedre delen av den koreanske halvøyen.

Plottet i denne filmen er, sjangeren tatt i betraktning, relativt ordinært. Vi snakker om en mann som blir feilaktig anklaget for et drap, og som må renvaske seg selv samtidig som han må forsøke å finne noen andre hemmelige greier forbundet med drapsofferet. Det er en kamp mot klokken og ingen er til å stole på, samt andre floskler fra lignende filmer gjør seg gjeldende her. The Suspect leverer likevel bedre enn de fleste vestlige (les: amerikanske) filmer innen samme sjanger. På tross av at den er litt vel lang, holdes drivet godt oppe underveis og inneholder noen svært fine actionsekvenser.

Det som gjør at The Suspect skiller seg ut, både internasjonalt og i den koreanske filmfaunaen, er måten den både implisitt og eksplisitt prøver å kommentere på forholdet mellom nord og sør. vd

Dette er den tidvise auteuren Won Shin-yeons (f. 1969) femte langfilm, og den andre han ikke har skrevet manus til selv. The Suspect er en av 2013s største kassasuksesser i Sør-Korea og er vel verdt en titt dersom du er glad i asiatisk action. Han er også habil i grøsserformatet, sjekk for eksempel The Wig fra 2005.

Sør-Korea 2013
Regissør WON Shin-yun
Manus LIM Sang-yun
Fotograf LEE Sung-je
Skuespillere GONG Yoo, JO Jae-yun, JO Seong-ha
Produsent David SHIN
Produksjonsselskap Green Fish Pictures, Musa Productions, Showbox/Mediaplex
Salg Showbox/Mediaplex
Språk Koreansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 137 min
Seksjon Focus South Korea, Asia
Genre Action Thriller