close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Bamako

Den mauritanske regissøren Abderrahmane Sissako scorer både politisk og sosialt med denne varme fortellingen som er aktuell på flere plan, samtidig som den evner å fortelle en god historie. Fanget av store lån og strukturelle tilpasninger, forsøker Afrika å kjempe for sin overlevelse. Representanter fra det afrikanske kontinentet ønsker å ansvarliggjøre internasjonale finansielle institusjoner. Tiltalen foregår i en bamako, en bakgård, midt blant beboerne som forsøker å leve sine liv som vanlig. Melé er barsangerinne, mens hennes mann, Chaka, er arbeidsløs, og paret er på randen av å gjøre det slutt med hverandre. Bakgården i huset de deler med flere familier har nå blitt omgjort til en rettssal, der IMF og Verdensbanken er på tiltalebenken.

På en elegant måte reiser Sissako spørsmål om globalisering og ansvar. Malis varme farger er fanget i Jacques Besses fotografering, mens Afrikas nye sound høres via Aissa Maigas sangnumre i åpningen og avslutningen av filmen. Med en film som først og fremst er livlig og underholdende, blir publikum innført i global politikk og økonomi, samtidig som vi får et forfriskende bilde av dagens Afrika.

Abderrahmane Sissako er født i Mauritania i 1961, vokste opp i Mali og ble utdannet ved filminstituttet i Moskva. Han har regissert en rekke prisbelønte filmer som Livet på jorda (1998) Waiting for Happiness (2002) og Timbuktu (2014), som undersøker temaer som eksil og forholdet mellom Afrika og Vesten gjennom en blanding av fiksjon, dokumentar, politikk og poesi. 

REGISSØRSAMTALER: 

Abderrahmane Sissako
Film: Timbuktu
Tid: 14. oktober kl. 17:00
Sted: Filmens hus
I tilknytning til filmvisningen blir det en samtale mellom regissør Abderrahmane Sissako og Thor Joachim Haga fra Montages.
Film: Timbuktu
Tid: 15. oktober kl. 19:00
Sted: Victoria 4
I tilknytning til filmvisningen blir det en innledning ved regissør Abderrahmane Sissako.
Film: Livet på jorda
Tid: 16. oktober kl. 21:30
Sted: Klingenberg 2
I tilknytning til filmvisningen blir det en innledning og Q&A ved regissør Abderrahmane Sissako.
Film: Bamako
Tid: 17. oktober kl. 13:00
Sted: Victoria 1
I tilknytning til filmvisningen blir det en innledning og Q&A ved regissør Abderrahmane Sissako.

Red.

Mali, USA, Frankrike 2006
Regissør Abderrahmane SISSAKO
Manus Abderrahmane SISSAKO
Fotograf Jacques BESSE
Skuespillere Aïssa MAÏGA, Tiécoura TRAORÉ, Maimouna Hélène DIARRA
Produsent Denis FREYD, Abderrahmane SISSAKO
Språk Fransk, bambara, engelsk, hebraisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 115 min
Seksjon Director's Special Portrait, Africa, Director Sissako
Genre Drama