close
  • Mitt program

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Foosball

Den argentinske animasjonsfilmen Foosball kunne like gjerne hatt sitt opphav hos CGI-gigantene DreamWorks Animation eller Pixar, men slik er det ikke. Filmen kom ut av det blå i hjemlandet, feide konkurrerende filmer som Grusomme Meg 2 og Monsteruniversitetet av banen og havnet på argentinsk kinotopp for 2013. Argentinerne elsker jo fotball, så det er kanskje ikke så rart at en familievennlig animert komedie med nettopp den runde lærkula i sentrum skulle slå an.

Vi blir kjent med Amadeo, en sjenert gutt som ikke besitter alskens evner – ikke er han særlig god i fotball heller – men han er ekspert på å spille foosball! Han øver dagen lang på det slitne foosball-bordet i den lokale brune kneipen, og sjarmerer stamgjester så vel som sitt hjertes utkårede Laura. Men en rival dukker opp; alfahann og fotballhelt Grosso. Han utfordrer Amadeo til en foosballmatch – og taper. Grosso tar tapet så dårlig at han forlater bygda, og kommer tilbake flere år senere, som hevnlysten og styrtrik internasjonal fotballstjerne. Han kjøper sin gamle hjembygd, jevner det meste med jorda, kidnapper Laura og setter opp en gigantisk fotballstadion, spekket med statuer av seg selv. Amadeo feller noen tårer over det knuste foosballspillet, og på mirakuløst vis vekkes de små lekespillerne til live. Sammen med disse bittesmå fotballstjernene setter Amadeo i gang et plan for å vinne bygda tilbake fra Grosso og redde Laura.

Juan José Campanella (f. 1959) fra Buenos Aires er blant Argentinas ledende regissører. Han fikk sitt internasjonale gjennombrudd med The Secret in Their Eyes (2009), som han mottok Oscar for. Han har dessuten jobbet mye innen amerikansk TV, med regi på bl.a. 30 Rock (2006), noe som har sikret ham to Emmy Awards.

Gøran Karlsvik

Spania, Argentina 2013
Regissør Juan J. CAMPANELLA
Manus Juan J. CAMPANELLA, Gastón GORALI, Eduardo SACHERI
Fotograf Félix MONTI
Skuespillere Gabriel ALMIRÓN, Federico CECERE, Ezequiel CIPOLS
Produsent Juan J. CAMPANELLA, Mercedes GAMERO, Gastón GORALI, Mikel LEJARZA, Jorge E. MORA, Manuel POLANCO
Språk Spansk, engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 106 min
Seksjon Kids, Latin America
Genre Animation Adventure Family