close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Søstre

De tre Koda-søstrene, på henholdsvis 29, 22 og 19 år bor sammen en time fra Tokyo i et gammelt hus som de har fått etter deres avdøde bestemor. Sachi, den eldste og mest pliktoppfyllende, har en jobb som sykepleier og har tatt på seg ansvaret for sine søsken. Yoshino, den mellomste, har en kjedelig kontorjobb i en bank og foretrekker å møte menn og drikke sake. Chika er den yngste og mest sorgløse av gjengen. De tre jentene har bodd sammen siden faren forlot dem femten år tidligere for å være sammen med en annen kvinne. Når faren dør, drar jentene i begravelsen og oppdager at han har etterlat seg en datter, deres halvsøster. Den femten-år gamle jenta ved navn Suzu er nå foreldreløs, og bor sammen med svigermoren sin. Jentene kommer fort godt overens, og Sachi tilbyr spontant at Suzu skal flytte inn sammen med dem i deres «jenteinternat».

Hirokazu Kore-edas filmer har alltid en fantastisk evne til å finne frem til det lyriske, det skjønne og sanne i små, hverdagslige interaksjoner. Our Little Sister er full av vakre og intime øyeblikk, som fremkaller livets små, enkle gleder. Jentene spiser sammen, lager plommevin om sommeren, går rolige turer på stranda og stjeler hverandres klær. Etter Som far så sønn (2013), som tok utgangspunkt i en personforveksling, er den japanske familiedrama-mesteren tilbake med nok en utsøkt familiefortelling om søskenkjærlighet og forsoning. Our Little Sister opererer med et større tidsspenn og et komplekst og nyansert rollegalleri. Som i et Ibsen-stykke rulles fortiden sakte tilbake, og gamle traumer avdekkes. Det er store følelser i sving her: sorg, bitterhet og frastjålet barndom. Men tonen er alltid forsiktig og søkende, med Kore-edas signatursans for lavmælt humanisme, poesi, liv og glede.

Kore-eda Hirokazu (f. 1962) er en av Japans fremste filmregissører. Han studerte litteratur for å bli forfatter før han ombestemte seg og begynte som dokumentarfilmskaper. Han har regissert en rekke prisvinnende spillefilmer, som After Life (1998), Nobody Knows (2004), Still Walking (2008) og Som far, så sønn (2013).

Chloé Faulkner

Japan 2015
Regissør Hirokazu KOREEDA
Manus Hirokazu KOREEDA
Fotograf Mikiya TAKIMOTO
Skuespillere Haruka AYASE, Masami NAGASAWA, Kaho
Produsent Kaoru MATSUZAKI, Hijiri TAGUCHI
Språk Japansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 128 min
Seksjon Main Competition, Competing for Audience Award, Asia
Genre Drama