close
  • Mitt program

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Fire

Buenos Aires koker. 30-åringene Lucía og Marcelo har tatt ut en enorm mengde kontanter og skal kjøpe leilighet. Så blir de oppringt, og leilighetskjøpet må utsettes med én dag. Da blir det for mye for det unge paret, og de neste 24 timene er preget av nervøsitet, sinne, erotisk spenning og voldelige tendenser som truer med å nå overflaten.

Mens Lucia begynner å tvile på forholdet, sliter Marcelo med økonomiske utfordringer, problemer i jobben og stadig større vansker med å kontrollere sitt eget temperament. Som i Michael Douglas’ karakter i Falling Down, er han en tilsynelatende helt vanlig mann som er drevet til randen av sammenbrudd etter en rekke uheldige hendelser. Det skal ikke mer enn en forsinket avtale eller en forsvunnet tannbørste til før et dyrisk temperament slippes løs. I bakgrunnen ligger Argentinas pulserende hovedstad med trafikkorker, trykkende varme og oppjaget stemning.

Hovedpersonene er flott gestaltet av Pilar Gamboa og Juan Barberini. Særlig førstnevnte imponerer i rollen som Lucía, og balanserer følelsesmessige utbrudd og trøstesløs oppgitthet på en perfekt måte.

Filmen preges av en svært trykkende og klaustrofobisk stemning. For å få frem dette har regissør Juan Schnitman brukt mye håndholdt kamera. Kameraføringen gir en følelse av total mangel på kontroll, både for personene på skjermen og seeren selv. Hvorfor har paret en pistol i leiligheten? Hvor er bunkene med kontanter til en hver tid? Man vet aldri helt sikkert, og dette er med på å holde på spenningen helt frem til filmens skremmende avslutning. 

Juan Schnitman (f. 1980) er fra Buenos Aires og har laget kortfilmer i hjemlandet siden 1999. I 2005 regisserte han sin første spillefilm, El Amor – Primera Parte, sammen med tre andre med-regissører.

Jon Sæter

Argentina 2015
Regissør Juan SCHNITMAN
Manus Augustina LIENDO
Fotograf Soledad RODRÍGUEZ
Skuespillere Pilar GAMBOA, Juan BARBERINI
Produsent Fernando BROM, Diego DUBCOVSKY, Bárbara FRANCISCO
Språk Spansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat -
Spilletid 95 min
Seksjon Main Competition, Latin America
Genre Drama