close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Those Who Feel the Fire Burning

Filmen vises også i Det kritiske rom – festivalens forum for film og debatt.

Natten er bekmørk og havet urolig. Bølger slår hardt mot en liten båt full av flyktninger. En gammel mann faller overbord og drukner. Kameraet følger mannen til havets bunn, før det igjen bryter overflaten som den druknede mannens sjel, på søken – langs Middelhavets kyst – etter overlevende. Slik åpner Those Who Feel the Fire Burning, en ukonvensjonell og abstrakt skildring av et av vår tids største og mest alvorlig samfunnsproblem; flyktningekatastrofen i Middelhavet og den håpløse eksistensen for de heldige av dem, de som overlever ferden. 

Det kritiske rom - Torsdag 15. oktober kl 18.15, Kino Victoria

Regissør Morgan Knibbe og svensk-afghanske Diba kommer sammen med Tuva Raanes Bogsnes, kommunikasjonssjef i Flyktninghjelpen for å diskutere den livsfarlige flukten over Middelhavet og den humanitære katastrofen i kjølvannet av den. Diskusjonen ledes Kristian Takvam-Kindt, prosjektleder for Arabiske filmdager

Visningen er en del av Det Kritiske Rom – festivalens forum for film og debatt. Godt over 100 diskusjoner mellom inviterte gjester og publikum har vært avholdt siden programmet ble etablert i 2003. Målet er å grave dypere i aktuelle spørsmål relatert til Asia, Afrika og Latin-Amerika – årets utgave er ingen unntak.
Se også: Det Kritiske Rom Facebook-event

Morgan Knibbe (f.1989) er en spennende eksperimentell regissør og filmfotograf utdannet ved det nederlandske filmakademiet. Han er kjent for filmene Shipwreck (2014), Those Who Feel the Fire Burning (2014) and A Twist in the Fabric of Space (2012). Those Who Feel the Fire Burning vant pris for beste dokumentar på IDFA 2014.

Per Eirik Gilsvik

Nederland, Hellas, Italia 2014
Regissør Morgan KNIBBE
Manus Morgan KNIBBE
Språk Arabisk, bengali, greek, italiensk, tigrigna, wolof, persisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat -
Spilletid 74 min
Seksjon The Critical Room, Doc South
Genre Documentary Drama