close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

A Girl in the River: The Price of Forgiveness

I Pakistan registreres det mer enn 1000 æresdrap hvert år. Familien til den døde blir ofte presset av lokalmiljøet til å tilgi morderne offentlig, skjer dette kan nemlig morderne gå fri fra rettsforfølgelse. Veldig få blir noensinne dømt. A Girl in the River forteller historien om Saba som overlevde et drapsforsøk av sin egen far og onkel, og om prisen hun betalte for kjærligheten. Saba og barndomsvennen Qaiser var forelsket og ville gifte seg. De fikk farens velsignelse, men onkelen hadde lovet Saba bort til sin rike svigerbror. Da de to giftet seg mot onkelens vilje, gikk det kun timer før Saba blir dumpet i elven, pakket inn i plast med et kulehull gjennom hodet. På mirakuløst vis overlevde Saba og har nå startet den vanskelige kampen for rettferdighet. Per Eirik Gilsvik

Sharmeen Obaid-Chinoy (f. 1978) er en pakistansk journalist og dokumentarfilmskaper. Obaid-Chinoy har regissert 18 filmer for TV og kino, og vunnet en rekke priser – deriblant to Oscar-statuetter (for Saving Face og A Girl in the River), samt seks Emmy-priser, hvorav to er International Emmy Award. Hun er kjent for å lage film som tar opp viktige sosiale og politiske spørsmål.

 

DET KRITISKE ROM: ÆRESDRAP OG KVINNERS RETTSSIKKERHET

Film: A Girl in the River

Dato og visningstid: 13. oktober kl. 18.30

Sted: Vika 1

A Girl in the River vant Oscar for beste kort-dokumentar i år, og har siden skapt massiv debatt og krav om lovendring i Pakistan. 

Etter filmen blir det panelsamtale med samfunnsdebattant og foredragsholder Iffit Quereshi, Afak Afgun, redaktør for Sisterhood (et internasjonalt nettmagasin om og av kvinner med muslimsk bakgrunn) og filmskaper Mohammed Naqvi (Among the Believers).

Diskusjonen vil dreie seg om æresdrap og kvinners rettsikkerhet i Pakistan.

Samtalen ledes av journalist og forfatter Elisabeth Eide.  

 

Sharmeen Obaid-Chinoy (f.1978) er en pakistansk journalist og dokumentarfilmskaper. Obaid-Chinoy har regissert 18 filmer for TV og kino, og vunnet en rekke priser – deriblant to Oscar-statuetter og to Emmy-priser. Hun er kjent for å lage film som tar opp viktige sosiale og politiske spørsmål.

Pakistan, USA 2015
Regissør Sharmeen OBAID-CHINOY
Manus Sharmeen OBAID-CHINOY
Fotograf Asad FARUQI
Skuespillere Asad JAMAL, SABA
Produsent Lisa HELLER, Sharmeen OBAID-CHINOY
Produksjonsselskap HBO Documentary Films, SOC Films
Språk Panjabi
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 40 min
Seksjon The Critical Room, Asia