close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Among the Believers

Et urovekkende og sjokkerende innblikk i den blodige kampen mellom ekstremister og liberale for kontroll over barns utdanning i Pakistan. Filmteamet har fått unik tilgang og tillit hos den karismatiske og fundamentalistiske Abdul Aziz Ghazi, en kjent imam og leder for et nettverk av religiøse skoler (madrassaer) i Pakistan med til sammen over 10 000 elever. Gjennom å tilby gratis kost, losji og skolegang rekrutterer skolene mange blant de fattigste på landsbygda. Med knallhard disiplin læres barna å spre islams budskap både gjennom misjonering og jihad. Flere av de verste terrorangrepene i Pakistan de siste årene har hatt direkte tilknytning til Ghazi og hans nettverk av madrassaer. Among the Believers tar oss med til frontlinjen i den ideologiske kampen om definisjonsmakten over Islam og dens plass i det pakistanske samfunnet. Per Eirik Gilsvik

Mohammed Ali Naqvi (f. 1979) er en prisvinnende filmskaper kjent for filmer med fokus på sosial og politisk urettferdighet. Han har vunnet en rekke priser, deriblant Amnesty Human Rights Award og hovedprisen ved United Nations Association Festival. Among the Believers vant bl.a. juryprisen ved Hollywood Film Festival og FACT-prisen ved CPH:Dox. 

 

DET KRITISKE ROM: KAMPEN MOT EKSTREMISME

Film: Among the Believers

Dato og visningstid: 12. oktober kl. 18.30

Sted: Vika 2

Regissør Mohammed Naqvi kommer for å presentere filmen og stiller i panelsamtale i etterkant av visningen. Sammen med ham i panelet sitter Pakistans ambassadør i Norge, Riffat Masood og forfatter og samfunnsdebattant Usman Rana. Sammen diskuterer de hvordan vi kan forstå denne ideologiske kampen og det som foregår i Pakistan nå. Samtalen ledes av journalist og forfatter Elisabeth Eide. 

 

Mohammed Ali Naqvi (f. 1979) er en prisvinnende filmskaper kjent for filmer med fokus på sosial og politisk urettferdighet. Han har vunnet en rekke priser, deriblant Amnesty Human Rights Award og hovedprisen ved United Nations Association Festival. Among the Believers vant bl.a. juryprisen ved Hollywood Film Festival og FACT-prisen ved CPH:Dox.

Pakistan, USA 2015
Regissør Mohammed NAQVI, Hemal TRIVEDI
Manus Jonathan Goodman LEVITT
Fotograf Haider ALI
Skuespillere Abdul Aziz GHAZI
Produsent Hemal TRIVEDI, Jonathan Goodman LEVITT
Produksjonsselskap Changeworx, Manjusha Films
Språk Engelsk, urdu
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 84 min
Seksjon The Critical Room, Asia