close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Cecilia

Når hun får vite at tenåringsdatteren har begått selvmord, antakeligvis etter å ha blitt utsatt for menneskehandel, bestemmer Cecilia seg for å finne ut hva som har skjedd. Hun starter en kamp for rettferdighet for sin avdøde datter og for de andre ofrene for menneskehandel i landsbyen. For Cecilia er i en heldig situasjon. Hun jobber som hushjelp hos filmens regissør og hans kone i Delhi, begge ressurssterke, og som bryr seg om henne og ønsker å hjelpe. Men forsøket på å stille den ansvarlige for retten viser seg å bli farlig.

Denne thrilleren av en dokumentar gir oss, gjennom en intim linse, et innblikk i Indias intrikate system av menneskehandlere og deres medsammensvorne, og et korrupt og kynisk rettssystem.  I India er menneskehandel et stort problem, og unge jenter er særlig utsatte for overgrep. Klarer Cecilia å vinne denne kampen, i en kontekst hvor tradisjonelle normer gjør blind for menneskerettigheter og personlig integritet, og korrupsjon og grådighet råder? 

Pankaj Johar har mange år bak seg som tv-produsent og dokumentarfilmskaper. Han er utdannet regnskapsfører, men har valgt å lage politisk dokumentar. Han filmet blant annet i Afghanistan rett etter at USA startet sin krig mot Taliban. Hans forrige dokumentarfilm heter Still Standing (2011) og handler om utviklingshemmede i India.

 

Pankaj Johar har mange år bak seg som tv-produsent og dokumentarfilmskaper. Han er utdannet regnskapsfører, men har valgt å lage politisk dokumentar. Han filmet blant annet i Afghanistan rett etter at USA startet sin krig mot Taliban. Hans forrige dokumentarfilm heter «Still Standing» (2011) og handler om utviklingshemmede i India.

Silje Poulsen Viki

India, Norge 2015
Regissør Pankaj JOHAR
Manus Pankaj JOHAR
Produsent Arne DAHR
Språk Hindi
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 83 min
Seksjon Doc South, Senior Cinema, Asia