close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Housemaids

Regissør Gabriel Mascaro plasserte kameraer i hendene på syv ungdommer og ba dem filme sine hushjelper i løpet av en uke. Senere klippet han det sammen til en 75 minutters dokumentar om arbeidsmoral, familieverdier og det å se lyst på livet. Resultatet er dels flue-på-veggen og dels rørende skildringer formet av forholdet mellom hushjelp og familie.

Venusa har kjærlighetssorg, Lucia har mistet sine antisemittiske fordommer, Grachina jobber om natten og er besatt av fotball. Lena er nybakt mor, Flavia tar seg av en funksjonshemmet gutt, og Sergio er eneste mann i et kvinnedominert yrke. Noen jobber i store, fine hus, andre i nedslitte rønner. I måten Mascaro har satt det sammen på, får man på gripende vis et innblikk i den komplekse balansegangen mellom arbeid og intimitet som dukker opp hos så mange familier og deres hushjelper i det moderne Brasil. 

Gabriel Mascaro fra Brasil begynte som dokumentarist, kjent for filmene High-rise (2009) og Housemaids (2013), og kom i 2014 med sin første fiksjonsfilm, August Winds. Neon Bull, som vant the Special Jury Prize under filmfestivalen i Venezia tidligere i år, gjorde ham verdenskjent.

REGISSØRSAMTALE
Det blir Q&A med regissør Gabriel Mascaro etter visningene av filmen på Vika 11. oktober kl 16.00 og 13. oktober kl 21.30!

Gabriel Mascaro begynte som dokumentarist, kjent for filmene High-rise (2009) og Housemaids (2013), og kom i 2014 med sin første fiksjonsfilm, August Winds. Neon Bull, som vant the Special Jury Prize under filmfestivalen i Venezia tidligere i år gjorde ham verdenskjent.

Nicolai Berg Hansson

Brasil 2012
Regissør Gabriel MASCARO
Manus Gabriel MASCARO
Fotograf DIVERSE
Produksjonsselskap Desvia
Språk Portugese
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 76 min
Seksjon Director Mascaro, Directors Special Portrait, Latin America
Genre Documentary Drama