close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Neon Bull

I denne vakre og sensuelle road-movien følger vi en liten gjeng som tar seg av oksene i en omreisende rodeo-trupp i det nordøstlige Brasil. Dette er en verden av store, åpne landskaper, knappe midler og harde kvinner og menn. Iremar er en moderne brasiliansk cowboy som har som oppgave å gjøre oksene klare til kveldens forestilling. Det er en fysisk krevende jobb som innebærer at han må stå i gjørma mesteparten av dagen. Hans kollega og venninne Galega kjører gjengens lastebil og jobber som danserinne på en bar. De har med seg Galegas ti år gamle datter Caca, samt kollegaen Ze som stolt bærer sin digre ølmage. Sammen danner de en motvillig og kranglete trupp, som lever sammen på godt og vondt i dette barske terrenget.

Neon Bull skildrer motiver som kjønn, makt og fysisk kraft på en særdeles original og moderne måte. Iremar er cowboy, men han er påfallende flink til å sy, og drømmer om å bli klesdesigner. Han legger hjerte og sjel i å skape kostymer til Galegas sceneopptredner. Dette er en film hvor gravide kvinner jobber som sikkerhetsvakter, og mødrene ikke nødvendigvis er moderlige.

Neon Bull er observerende snarere enn fortellende, men det ligger en konstant spenning og vitalitet i filmens visuelle uttrykk, som veksler mellom støvete realisme og slående neon-belyste, nærmest surrealistiske komposisjoner. Hvert bilde er et nydelig komponert spill av lys og skygge, briljante farger og anspente muskler. En uvanlig, overraskende og visuelt lekker hyllest til både mennesker og dyr. 

Gabriel Mascaro fra Brasil begynte som dokumentarist, kjent for filmene High-rise (2009) og Housemaids (2013), og kom i 2014 med sin første fiksjonsfilm, August Winds. Neon Bull, som vant the Special Jury Prize under filmfestivalen i Venezia tidligere i år, gjorde ham verdenskjent.

 

MØT REGISSØREN

Gabriel Mascaro besøker årets Film fra  Sør-festival.

Film: Neon Bull
Tid:  11. oktober kl. 20:00
Sted: Filmens hus - Tancred.

I tilknytning til denne filmvisningen blir det en samtale mellom regissør Gabriel Mascaro og Montages.

Det blir også Q&A med regissøren etter visningen på Vika 1 12. oktober kl 17.45!

Gabriel Mascaro (født 1983) kommer fra Recife i Brasil. Hans verker er blitt vist på sentrale filmfestivaler og kunstutstillinger i bl.a. Rotterdam, Guggenheim-museet, MoMa og Bienal de São Paulo. Neon Bull, som hadde premiere på filmfestivalen i Venezia, er hans andre spillefilm etter August Winds (2014).

Chloe Faulkner

Brasil, Uruguay, Nederland, Spania 2015
Regissør Gabriel MASCARO
Manus Gabriel MASCARO
Fotograf Diego GARCIA
Skuespillere Juliano CAZARRÉ, Maeve JINKINGS, Josinaldo ALVES
Produsent Rachel ELLIS
Produksjonsselskap Desvia Filmes, Malbicho Cine, Viking Film
Distribusjon Arthaus
Språk Portugese
Undertekst Norsk
Visningsformat DCP
Spilletid 101 min
Seksjon Main Competition, Directors Special Portrait, Competing for Audience Award, Director Mascaro, Latin America
Genre Drama