close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Kammerpiken

Årets åpningsfilm er en mesterlig sørkoreansk thriller om hevn og kjærlighet som blir hyllet for sin frigjørende portrettering av kvinnelig seksualitet. Kammerpiken er basert på Sarah Waters roman Fingersmith, en feministisk spenningsroman om lommetyver som tar knekken på overklassen. Mens bokens handling finner sted i viktorianske England, har den internasjonale stjerneregissøren Park Chan-wook satt filmatiseringen til 1930-tallets japansk-okkuperte Korea. Filmen åpner med at den falske greven Fujiwara ansetter den unge lommetyven Sook-he til å være kammerpike for adelskvinnen Hideku. Planen er at Sook-he skal få Hideku til å gifte seg med Fujiwara, slik at han kan stjele hennes store formue og dele den med Sook-he. Alt går etter som planlagt, helt til Sook-he selv innleder et forhold til Hideku, istedenfor å få henne interessert i Fujiwara. Herfra går filmen i et forrykende tempo! Gjennom filmens tre akter, fortalt fra de tre hovedpersonenes synsvinkel, rulles det opp gamle intriger mens nye plot-tvister åpenbares rundt hvert hjørne. Kvinnelig seksualitet er den sentrale drivkraften i handlingen, i tråd med forfatterens originale visjon for boken. Men hvis en film som Fifty Shades of Grey var et eksempel på hvor lite frigjørende eksplisitte seksuelle skildringer kan være på film, representerer Kammerpiken det motsatte. Dette er også Park Chan-wooks mest tilgjengelige film så langt. Volden og grøssen fra regissørens tidligere filmer (som Oldboy og Stoker) er byttet ut med kjærlighet og sitrende spenning. Det hjelper også at Kammerpiken er en visuell fest og slår de fleste kostymedrama hva gjelder utsøkt produksjonsdesign og pittoreske landskapsbilder. Med andre ord, Kammerpiken er en nytelse av en film som du ikke vil gå glipp av! 

Park Chan-wook er anerkjent som en av verdens mest talentfulle nålevende regissører. Han har regissert en lang rekke filmer, hvorav Stoker og Oldboy (som han vant Grand Prix for i Cannes) kanskje er de mest kjente. Tematisk er hevn ofte en sentral drivkraft i mange av hans karakterer, inkludert Kammerpiken.

 

ÅPNINGEN AV FILM FRA SØR-FESTIVALEN 6. OKTOBER 

Kammerpiken er årets åpningsfilm på Film fra Sør-festivalen. Kulturbyråd i Oslo, Rina Mariann Hansen foretar den offisielle åpningen av den 26. utgaven av festivalen. 

Etter den offisielle åpning og filmvisning er det duket for fest! Vi fyller opp bakgården på MESH med sørfilmentusiaster og danser oss inn i elleve dager fullspekket med film. Følg strømmen fra Klingenberg til MESH i Tordenskioldsgate 3.

DJ Einar Idsøe Eidsvåg sørger for den rette stemningen for kvelden, og har lovet oss grenseløs musikk fra hele verden. Einar arbeider til daglig i Music Norway og har tidligere booket for BLÅ og Oslo World Music Festival. Stikkord for kvelden er funk, hip- hop, musikk som gir, krever og ikke minst musikk som får deg til å ville bevege deg! Åpningsfesten arrangeres i samarbeid med Sør-Koreas ambassade i Norge.

Arrangementet er gratis, men ta vare på kinobilletten din – den fungerer som inngangsbillett til festen. NB! 18-års aldersgrense. 

Filmen distribueres av Arthaus

Park Chan-wook er anerkjent som en av verdens mest talentfulle nålevende regissører. Han har regissert en lang rekke filmer, hvorav Stoker og Oldboy (som han vant Grand Prix for i Cannes) kanskje er de mest kjente. Tematisk er hevn ofte en sentral drivkraft i mange av hans karakterer, inkludert Kammerpiken

Kristian Takvam Kindt

Sør-Korea 2016
Regissør PARK Chan-wook
Manus CHUNG Seo-Kyung, PARK Chan-wook
Fotograf CHUNG Chung-hoon
Skuespillere KIM Min-hee, KIM Tae-ri, HA Jung-woo
Produsent Syd LIM, Chan-wook PARK
Produksjonsselskap Moho Film, Yong Film
Distribusjon Arthaus
Språk Koreansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 144 min
Seksjon Main Competition, Competing for Audience Award, Asia
Genre Drama Thriller Romance