close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Music of Strangers

Hva er musikkens rolle? Dette spørsmålet er utgangspunktet for The Silk Road Ensemble, en gruppe musikere fra hele verden som har gått sammen om å diskutere, komponere og fremføre musikk. Gruppen ledes av den verdenskjente cellisten Yo-Yo Ma. Etter terrorangrepet den 11. september 2001 fikk Ma et behov for å uttrykke noe mer med musikken, og startet derfor The Silk Road Ensemble – et forsøk på å bygge broer på tvers av kulturer, fostre dialog og vise musikkens frigjørende kraft. I dokumentaren The Music of Strangers blir vi med ensemblet på en utrolig reise i musikkens verden, hvor vi får høre toner fra alle verdenshjørner. Vi blir kjent med musikerne i gruppen, flere av dem har flyktet fra sine hjemland for å kunne utøve musikken de brenner for. Felles for dem alle er et brennende engasjement for musikkens iboende kraft.

 

Morgan Neville (f. 1967) er en Oscar-vinnende amerikansk dokumentarfilmskaper og grunnlegger av Tremolo Productions. Neville har laget en rekke musikkdokumentarer, hans mest kjente titler er Brian Wilson: A Beach Boy's TaleTroubadoursTwenty Feet from Stardom, som vant Oscar for beste dokumentar. The Music of Strangers: Yo-Yo Ma and the Silk Road Ensemble og Keith Richards: Under the Influence er hans siste filmer.

 

DET KRITISKE ROM: MUSIKKEN SOM BROBYGGER

Mandag 10. oktober kl. 19:00. Spesialvisning med minikonsert og debatt i Grønland kirke.

I samarbeid med SPACE – Syrian Peace Action Centre - rigger vi opp filmlerretet i Grønland kirke og inviterer til en sjelfull og unik opplevelse med filmvisning av dokumentaren The Music of Strangers, minikonsert med den syriske klarinett-virtuosen Kinan Azmeh og spennende panelsamtale om musikken som brobygger og felles språk mellom mennesker.

I The Music of Strangers blir vi med ensemblet på en utrolig reise i musikkens verden, hvor vi får se og høre toner og instrumenter fra alle verdenshjørner. Flere av ensemblets medlemmer har flyktet fra sine hjemland for å kunne utøve musikken de brenner for. Dette er også tilfelle for ensemblets eminente klarinettist, syriske Kinan Azmeh, som vil avslutte visningen med å fremføre et musikkstykke. Etter fremføringen kommer Azmeh sammen med Abazar Hamid, fri-bymusiker i Harstad, og Alexandra Archetti, festivalsjef i Oslo World Music Festival, til å diskutere forholdet mellom musikk og ytringsfrihet, musikken som brobygger og dens frigjørende kraft. Samtalen ledes av Jan Lothe Eriksen fra SafeMUSE. 

Dørene åpner 18.30, filmstart kl. 19.00. Billetter selges HER, og i døra i Grønland kirke. Har du klippekort eller festivalpass behøver du ikke hente ut billett på forhånd. Forbehold om utsolgt - møt opp i god tid. 

Morgan Neville (f. 1967) er en Oscar-vinnende amerikansk dokumentarfilmskaper og grunnlegger av Tremolo Productions. Neville har laget en rekke musikkdokumentarer, hans mest kjente titler er Brian Wilson: A Beach Boy's Tale, Troubadours, Twenty Feet from Stardom, som vant Oscar for beste dokumentar. The Music of Strangers: Yo-Yo Ma and the Silk Road Ensemble og Keith Richards: Under the Influence er hans siste filmer.

Per Eirik Gilsvik

USA 2015
Regissør Morgan NEVILLE
Manus Yo-Yo MA, Kinan AZMEH, Kayhan KALHOR
Fotograf Graham WILLOUGHBY
Skuespillere Yo-Yo MA, Kinan AZMEH, Kayhan KALHOR
Produsent Morgan NEVILLE, Caitrin ROGERS
Produksjonsselskap Tremolo Productions, Participant Media
Språk Engelsk
Undertekst No subtitles
Visningsformat DCP
Spilletid 96 min
Seksjon The Critical Room, Doc South, Special Screenings, Asia,
Genre Documentary Music