close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Det fremmede

Med Det fremmede tar Amat Escalante, som vant prisen for beste regi i Cannes for sin forrige film Heli, sin helt særegne og brutale filmatiske stil inn nye farvann. Regissørens skarpe sosialrealisme har denne gangen fått tilskuddselementer som sci-fi og horror. Det fremmede er en sjangerhybrid med fokus på temaer som masochisme, homofobi og kvinnens rolle i samfunnet, ispedd elementer av både horror og realisme. Et ungt par i en liten by i det mexicanske lavlandet sliter med sitt destruktive parforhold. Mannen i forholdet har vært utro, og det ser ikke ut til at skal finnes noen rimelig løsning til problemene. Når en meteor krasjer inn et nærliggende fjell, skjer det snart ting som er større enn dem begge.  

Etter suksessen med Heli har Escalante et betydelig høyere budsjett til rådighet med Det fremmede. Med seg på laget har han blant andre Peter Hjort, som tidligere har hatt ansvaret for de visuelle effektene på filmer som Lars Von Triers Melancholia og Nymphomaniac, Nicolas Winding Refns The Neon Demon og Hans Petter Molands Kraftidioten. Det fremmede er spilt inn i Escalantes egen hjemby i Mexico, Guanajuato, og er co-produsert av norske Mer Film. Filmen var en av til sammen syv filmer som fikk støtte på 500 000 norske kroner hver fra Film fra Sørs og Norsk Filminstitutts produksjonsfond, Sørfond, i januar 2015. Vi er veldig stolte av å ha Escalantes film på programmet i festivalen - bare ett og et halvt år etter det ble klart at den ble Sørfond-finansiert! Det fremmede vant forøvrig Sølvløven for beste regi under årets filmfestival i Venezia. 

Amat Escalante (1979) er en gammel Film fra Sør-kjenning, og hans filmer Los Bastardos og Heli stod på festivalprogrammet i henholdsvis 2009 og 2013. Med sistnevnte vant han for øvrig regiprisen ved filmfestivalen i Cannes. Escalante har sin utdannelse fra Center for Cinematographic Studies of Catalonia. 

 

HORROR PÅ HAVNA

Spesialvisning av Det fremmede søndag 9. oktober kl. 19:00 på Vippa

Du har muligheten til å bli med på en helt spesiell sanseopplevelse når vi inviterer til premieren av Det fremmede på Vippa – et stort skur med plass til 400 mennesker på Vippetangen. Filmens regissør, Amat Escalante, gjester visningen sammen med produsent og klipper Fernanda de la Peza, og vil møte Truls Foss fra Montages til en prat etter filmen.  

MoE - bandet til Guro Moe, som har laget filmmusikken - holder en minikonsert etter samtalen. MoE har latt seg inspirere av omfattende turnering og byr på en minikonsert med materiale fra deres splitter nye, Japan-inspirerte utgivelse «Examination of the Eye of a Horse». Bandet serverer påståelig rock som på samme måte som filmens regissør utfordrer sjangerbegrepet, tar tak i tilskueren og nekter å slippe taket.

I tillegg kan du kjøpe deilig mexicansk mat, og baren er selvsagt åpen. Det kan bli litt kaldt i det store skuret, så vi oppfordrer deg til å ta med et teppe å varme deg med, og gjerne én eller flere du kan dele denne skremmende bra opplevelsen med! 

Dørene åpner kl. 18.00. Filmstart kl. 19.00. Billetter kan kjøpes på forhånd, eller i døra på Vippa. Har du klippekort eller festivalpass behøver du ikke hente ut billett på forhånd. Forbehold om utsolgt - møt opp i god tid. 

 

REGISSØRSAMTALE

Film: Det fremmede
Tid: 10. oktober kl. 20:00
Sted: Filmens hus - Tancred

I tilknytning til filmvisningen blir det en samtale mellom regissør Amat Escalante og
Montages.

Amat Escalante (1979) er en gammel Film fra Sør-kjenning, og hans filmer Los Bastardos og Heli stod på festivalprogrammet i henholdsvis 2009 og 2013. Med sistnevnte vant han for øvrig regiprisen ved filmfestivalen i Cannes. Escalante har sin utdannelse fra Center for Cinematographic of Catalonia.

Jon Sæter

Mexico, Norge 2016
Regissør Amat ESCALANTE
Manus Amat ESCALANTE, Gibrán PORTELA
Fotograf Manuel Alberto CLARO
Skuespillere Ruth RAMOS, Simone BUCIO, Jesús MEZA
Produsent Jaime ROMANDIA, Jean LABADIE, Maria EKERHOVD
Produksjonsselskap Adomeit Film, Bord Cadre Films, Le Pacte, Mer film
Distribusjon Mer Filmdistribusjon
Språk Spansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 100 min
Seksjon Main Competition, Directors Special Portrait, Competing for Audience Award, Latin America, Director Escalante, Special Screenings
Genre Sci-fi Mystery Horror Drama