close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Candelaria

Vi er i Havanna i 1994. Det eldre ekteparet Candelaria og Victor Hugo elsker hverandre dypt, men de harde økonomiske realitetene på Cuba henger som en mørk sky over hverdagen deres. Filmens grå fargetone og statiske bilder befester inntrykket av et samfunn som knapt beveger seg fremover, men plutselig får både livet og filmen ny gnist, da Candelaria finner et gjenglemt videokamera på hotellet hvor hun arbeider.

Funnet blir et lyspunkt i tilværelsen for Candelaria og Victor: Gjennom kameralisen får de øynene opp for hverandre og begynner å leve igjen. De utforsker virkeligheten rundt seg på en annen måte, og får tankene bort fra det grå som omgir dem. Så da kameraet en dag blir stjålet, oppsøker Victor bydelen El Hormiquoe, hvor stjålne ting gjerne kan bli funnet.

Candelaria er varm kjærlighetshistorie, med et så nydelig uttrykk at hvert utsnitt kan stå for seg selv som et stillbilde. Kombinasjonen gjør filmen til fortelling om å oppdage livet på ny, og om hvordan små gleder kan gjøre stor forskjell selv under den største fattigdom. Christina Svien

Jhonny Hendrix Hinestroza (f. 1975) er født i Colombia og har tidligere laget filmer som Choco (2012) og Anina (2013). Candelaria er støttet av Sørfond og co-produsert av norske Dag Hoel. Filmen vant hovedprisen i sideprogrammet Venice Days under filmfestivalen i Venezia i høst.

Colombia, Tyskland, Norge, Argentina, Cuba 2017
Regissør Jhonny Hendrix HINESTROZA
Manus Jhonny Hendrix HINESTROZA, Maria Camilla ARÍAS, Abel ARCOS, Carlos QUINTERA
Fotograf Soledad RODRIGUEZ
Skuespillere Alden KNIGHT, Verónica LYNN, Manuel VIVEROS, Philipp HOCHMAIR
Produksjonsselskap Antorcha Films, Razor Film Produktion, DHF, Pucara Cine, Fidelio Films, Producciones de la 5ta Avenida
Språk Spansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 97 min
Seksjon Fokus Colombia
Genre Drama