close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Ut av Intet

Mesterregissør Fatih Akins nyeste film er en intens hevn-thriller med høyreekstremisme og terror i dagens Europa som bakteppe. En bombe eksploderer like utenfor en kurdisk butikk i sentrum av Hamburg. På åstedet, i vrimmelen av sirener og blålys, kommer Katja løpende, bare for å oppdage at Nuri – hennes mann og innehaver av butikken – og deres sønn Rocco er blant de drepte. På sekunder er et lykkelig familieliv lagt i grus.

Sorgen og fortvilelsen blir ikke lettere av at politiet graver i detaljer fra Nuris bakgrunn som narkotikalanger, og at angrepet mistenkes å ha vært et gjengoppgjør. Venner og familie forsøker å hjelpe Katja, men rus er det eneste som gir trøst. Behovet for å finne sannheten og at gjerningsmennene skal få sin straff, er det eneste som holder henne i live.

In The Fade er første gang Diane Kruger spiller i en tysk film, og i den utypiske og svært krevende rollen som Katja leverer hun den beste tolkningen så langt i karrieren, for øvrig premiert med pris for beste skuespillerinne under årets Cannes-festival. Akin leverer et drivende godt manus og solid regi, mens rutinerte Rainer Klausmann maler frem stemningen med vakre komposisjoner av et grått og regntungt Hamburg. Filmen er basert på de såkalte Kebab-drapene, en serie rasistisk motiverte drap som rystet Tyskland for noen år tilbake, og Akin har uttalt at han har kjent behovet for å lage filmen som et svar til de høyreekstreme voldshandlingene i hjemlandet. Per Eirik Gilsvik

Regissør Fatih Akin vil introdusere filmen i en videohilsen laget spesielt for anledningen.

Fatih Akin (f. 1973) en tysk-tyrkisk regissør, skuespiller, manusforfatter og filmprodusent. Han er utdannet ved kunsthøgskolen i Hamburg, og etter flere kortfilmer debuterte han med spillefilmen Short Sharp Shock i 1998. Mest kjent er de kritikerroste filmene Mot veggen (2004) som sikret ham Gullbjørnen i Berlin, og Den andre siden (2007) som vant pris for beste manus ved filmfestivalen i Cannes.

Arthaus er filmens norske kinodistributør.

 

 

Tyskland, Frankrike 2017
Regissør Fatih AKIN
Manus Fatih AKIN, Hark BOHM
Fotograf Rainer KLAUSMANN
Skuespillere Diane KRUGER, Denis MOSCHITTO, Numan ACAR, Samia Muriel CHANCRIN
Produksjonsselskap Bombero International, Macassar Productions
Språk Tysk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 106 min
Seksjon Spesialvisning
Genre Thriller