close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Last Men in Aleppo

Støv fra ødelagt bygningsmasse svever fortsatt i luften. Desperate hender graver som besatt, flytter armeringsjern og murstein i håp om å finne levende under en utbombet ruinhaug. Vi følger de tre syrerne Khalid, Subhi og Mahmoud, som er frivillige hjelpearbeidere for organisasjonen De hvite hjelmene. Nå gjør de alt de kan for å finne gjenlevende og hente ut de døde fra ruinene etter kampene i Aleppo. Midt i all elendigheten og mellom bombetoktene skildres samtidig de hverdagslige øyeblikkene – en improvisert fotballkamp på løkka, et besøk på lekeplassen. Last Men in Aleppo tar oss med på innsiden av borgerkrigen i Syria, men dette er ikke først og fremst en film om krig. Det er en film om mennesker fanget i krigens helvete og hva de gjør for å overleve. Denne prisvinnende dokumentaren er en vond, men uhyre viktig film som krever å bli sett. Per Eirik Gilsvik

DET KRITISKE ROM: SYRIA OG VEIEN VIDERE

Før filmen kommer Bendik Sørvig (forfatter av "Syria - den tapte revolusjonen") og Zeina Bali (fra SPACE - SYRIAN PEACE ACTION CENTER) vil delta på en panelsamtale om den nåværende situasjonen i Syria. Hva har skjedd med de som er fordrevet fra Aleppo? Hva skjer i andre deler av dagens Syria, spesielt i Øst-Ghouta? Hvordan er det fortsatt mulig å bruke beleiring som taktisk krigføring? Hva kan det internasjonale samfunnet gjøre for å påvirke situasjonen? Og hva kan Norge gjøre?

Arrangementet er et samarbeid mellom Film fra Sør, Arabiske filmdager og Syrian Peace Action Center (SPACE). 

Feras Fayyad (f. 1984) er en syriskfødt regissør, produsent, journalist og filmfotograf, nå bosatt i København. Han har tidligere regissert flere kort- og dokumentarfilmer, blant annet My Escape (2015) om flyktningkrisen. Last Men in Aleppo vant juryprisen under filmfestivalen Sundance i januar, og er en av årets mest omtalte og kritikerroste filmer. 

 

 

Danmark, Tyskland, Syria 2017
Regissør Feras FAYYAD
Manus Feras FAYYAD
Fotograf Fadi AL ALABI, Thaer MOHAMED
Produksjonsselskap Aleppo Media Center, Larm Film
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 110 min
Seksjon Det Kritiske Rom
Genre Documentary