close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Age of Shadows

Årets avslutningsfilm setter på en overbevisende måte sluttstrek for et program der sjangerfilmen endelig fikk sin egen seksjon. Thrills & Chills vil forhåpentligvis pumpe bøtter av adrenalin inn i en filmmeny som siden starten av festivalen har gitt de tradisjonelle dramaene mest plass. Vi håper publikum gir sin velsignelse til programeksperimentet, så vi kan videreutvikle det i årene som kommer!

Kim Jee-woon er en av Sør-Koreas aller fremste regissører, og har signert stilsikre og hypervoldelige titler som I saw the Devil og The Good, the Bad and the Weird. I denne stilrene og velkomponerte spionthrilleren tar han oss med tilbake til slutten av 20- tallet, til et Korea under japansk okkupasjon. Den koreanske uavhengighetsbevegelsen vil sprenge japanernes hovedkvarter i landet, og lykkes med hjelp av ungarske anarkister å smugle dynamitten frem til det endelige målet. Men nervene er på høykant underveis. I sentrum for fortellingen står politisjefen Lee-jung Chool – mesterlig spilt av superstjernen Song Kang Ho – en koreaner som jobber for japanerne i jakten på bevegelsens ledere. Men i denne gjengen finner Chool også gamle bekjente, og dermed blir han litt mindre sikker på hvem han egentlig bør kjempe for.

The Age of Shadows briljerer med en periodestil og design som nesten tar pusten fra en. Skuespillerprestasjonene er glitrende, og actionscenene velkoreograferte ned til minste detalj. Fra de store tablåene til de tetteste nærbildene fanger foto, klipp og lyd kjernen i en fortelling hentet fra koreanernes spennende historie. Det er all mulig grunn til å følge narrativet så godt som mulig; denne spionthrilleren porsjonerer nøye ut informasjon om begivenheter og involverte. Men skulle du mot formodning falle ut litt underveis, trekker Kim Jee-woon deg raskt inn igjen – som den fortellerkunstneren han er. Lasse Skagen 

Kim Jee-woon (f. 1964) fra Seoul er en av vår tids største regissører innen thrillerformatet. Han står bak hypervoldelige og stiliserte godbiter som A Tale of Two Sisters, A Bittersweet Life, The Good, the Bad and the Weird, samt knyttneveslaget I Saw the Devil. I 2013 ble The Last Stant med Arnold Schwarzenegger hans Hollywood-debut. 

 

 

Sør-Korea 2016
Regissør KIM Jee-won
Manus KIM Jee-won
Fotograf KIM Ji-yong
Skuespillere SONG Kang-ho, GONG Yoo, HAN Ji-min, LEE Byung-hun
Produksjonsselskap Grimm Pictures, Harbin, Warner Bros.
Språk Koreansk, japansk, mandarin, engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 140 min
Seksjon
Genre Action Drama Thriller