close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Sacrifice

To biologer, som også er kjærester, ankommer et kolombiansk naturreservat for å finne ut hvorfor alle fuglene i området plutselig har dødd. Den introverte parkguiden Marcos tar motvillig på seg oppgaven med å bistå med det de måtte trenge og vise dem rundt i området. Å skulle samhandle med mennesker ligger langt utenfor Marcos' komfortsone, og kontrasten blir enorm mellom biologenes hverdagslige problemer og hans ensomme liv. Når Marcos selvpålagte isolasjon brytes, blir stemningen raskt anspent og stadig mørkere sider hos den mystiske parkguiden kommer til overflaten. 

Regissør Jaime Osorio Marquez har tidligere arbeidet med skrekksjangeren, og denne psykologiske thrilleren fokuserer først og fremst de mørkeste sidene ved menneskesinnet. The Sacrifice gjør det ikke lett for tilskueren, men etterlater oss i stedet med tvetydige svar. Takket være sterke skuespillerprestasjoner og en solid regi fra Marquez suges vi inn i den kolombianske villmarken, fascineres av dens mystikk og etterlates med en ekstrem uhygge. Johanne Svendsen Rognlien

Jaime Osorio Marquez  (f. 1975) skrev og regisserte sin langfilmsdebut, El páramo i 2011. Filmen vant prisen for beste manus på Guadalajara filmfestival i 2012. Den beveger seg, på samme måte som hans andre film The Sacrifice, innenfor den psykologiske thrilleren. I tillegg til disse to filmene har Marques jobbet med tv-serien El Laberinto. 

Colombia 2017
Regissør Jaime Osorio MARQUEZ
Manus Jaime Osorio MARQUEZ
Fotograf David GALLEGO
Skuespillere Andrés CASTAÑEDA, Valentina GÓMEZ, Alex BETANCOUR, Carlos MARIÑO, Philippe LEGLER
Produksjonsselskap Burning Blue, Dead Hamster VFX Studio, Dynamo
Språk Spansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 99 min
Seksjon Thrills & Chills, Fokus Colombia
Genre Drama