close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Wound

Den sørafrikanske regissøren John Trengove gir oss en historie om maskulinitet og ritualer med The Wound, som blant annet ble vist under filmfestivalen i Berlin tidligere i år. I Eastern Cape i Sør-Afrika lever den ensomme fabrikkarbeideren Xolani. Med fri fra jobben legger han ut på en reise til et avsidesliggende fjell for å hjelpe til med en Xhosa-omskjæring – et ritual som gjør gutter til menn. Helt isolert fra kvinner lærer de unge mennene de maskuline kodene for deres kultur.

I midten av et barskt og aggressivt miljø finner Xolani en venn i Kwanda, som raskt finner ut av Xolanis dypt bevarte hemmelighet – at han er forelsket i en mann. Spenningen i filmen bygges opp gjennom Kwandas økende tvil til de patriarkalske rammene rundt manndomsinnvielsen, og Xolanis uutholdelige dragning mellom de sterkt tradisjonelle verdiene og sin seksuelle identitet som er stikk i strid med det samfunnet forventer. Pernille Middelthon

John Trengove (f. 1978) er en regissør og manusforfatter fra Johannesburg. Han studerte film ved New York University, og har arbeidet med teater og TV i tillegg til kortfilm og dokumentar. I 2010 ble han nominert til en internasjonal Emmy-pris for TV-serien Hopeville. The Wound er hans første spillefilm.

Tour de Force er filmens norske kinodistributør. 

Sør-Afrika, Tyskland, Nederland, Frankrike 2017
Regissør John TRENGROVE
Manus Malusi BENGU, Thando MGQOLOZANA, John TRENGROVE
Fotograf Paul OZGUR
Skuespillere Nakhane TOURÉ, Bongile MANTSAI, Niza JAY
Produksjonsselskap Urucu Media
Språk Xhosa, africaans
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 88 min
Seksjon Afrika
Genre Drama