close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Tokyo Vampire Hotel

Under et blodig oppgjør i Tokyos neonfargede gater blir den unge Manami fanget av det som viser seg å være blodtørstige og våpenglade vampyrer. Hun blir ført til et pittoresk hotell, hvor en stor gruppe mennesker holdes fanget. På storskjerm viser vampyrklanen at verden sprenges i fillebiter utenfor hotellets fargesprakende vegger, og de instruerer alle i å finne en partner om de vil overleve: menneskene skal fungere som matforsyning i årene som kommer. På samme tid bygger det opp til konflikt mellom klanen som holder til i hotellet, og en rivaliserende vampyrklan med tilholdssted i Romania. Det viser seg at Manami utgjør en viktig brikke i opprøret som står for tur.

Tokyo Vampire Hotel er Sion Sonos innovative bidrag til den populære vampyrsjangeren. Den er opprinnelig laget som en miniserie for Amazons strømmetjeneste, men har også blitt klippet ned til en spillefilm. Med sin barokke stil og ustoppelige iderikdom har Sono laget et forfriskende og anarkistisk bidrag til den populære sjangeren. Den japanske kultregissøren leker seg på fandenivoldsk vis med sjangerens konvensjoner, og leverer et verk som nærmest aggressivt nekter å sammenlignes med sine amerikanske slektninger. Truls Foss

Den japanske regissøren Sion Sono (f. 1961) fra Toyokawa er utdannet ved universitetet i Hosei. Han omtales av bransjebladet The Hollywood Reporter som «Japans mest subversive filmskaper i dag» og «sin generasjons mest egenartede kunstner». Han er særlig kjent for det voldelige skrekkdramaet Suicide Club (2001) og komedien Love Exposure (2008), som vant kritikerprisen under filmfestivalen i Berlin.

Spesialvisning: Vampyrskrekk i kirka 

Tor. 16. nov. kl. 19.00. Kulturkirken Jakob, Hausmanns gate 14.

Kulturkirken Jakob omdannes denne kvelden til kinosal, med vampyrskrekk på plakaten. Det smått legendariske støyrock-bandet Deathcrush stiller som DJs før og etter filmvisningen og baren er åpen med forfriskninger. Stemningen er satt for en thrillerkveld i kirkerommet, så ta på deg huggtennene og sjekk inn på vampyrhotellet!

Dørene åpner kl. 18.00, og filmvisningen starter kl. 19.00. Truls Foss fra filmtidsskriftet Montages introduserer filmen. Billetter kjøpes gjennom her og i døra. Har du klippekort eller festivalpass, må du reservere billett gjennom billettlenken. Forbehold om utsolgt – møt opp i god tid!

Japan 2017
Regissør Sion SONO
Manus Sion SONO
Skuespillere Ami TOMITE, Yumi ADACHI, Ami FUKUDA, Megumi KAGURAZAKA
Produksjonsselskap Amazon, Nikkatsu
Språk Japansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 142 min
Seksjon Thrills & Chills, Spesialvisning
Genre Horror