close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Rafiki

Rafiki skriver filmhistorie! Som første kenyanske film noensinne ble den vist på det offisielle programmet til den prestisjetunge Cannes-festivalen nå i år. Rafiki ble en stor hit, men Kenyas regjering ble alt annet enn fornøyd, for filmen handler bokstavelig talt om forbudt kjærlighet. Den forteller om to unge jenter, Kena og Ziki, som er døtre av to politiske rivaler og som møtes og forelsker seg i hverandre. Som andre kvinner og menn i Kenya som lever ut sin kjærlighet til samme kjønn, risikerer de ikke bare lange fengselsstraffer, men også sosial utestengelse og stigma. Flere blir også utsatt for vold og overgrep.

Dette er en fargesprakende kjærlighetshistorie – en film som oser av glede, hjertesorg og en opprørsk energi som gjør den umulig å forholde seg likegyldig til. Bransjebladet Screen International omtaler filmen som en «dynamisk og vellaget fortelling om umulig kjærlighet, som gir ny energi til et tema som kan virke oppbrukt i vestlige øyne.» På grunn av tematikken er Rafiki nå bannlyst i Kenya, og regissør Wanuri Kahiu har derfor gått til sak mot landets statsadvokat og sensurmyndighet. PEG

SAMTALE ETTER FILMEN: Wanuri Kahiu kommer til Film fra Sør for å presentere filmen. Etter visningen deltar hun i en samtale om situasjonen for LGBT-miljøer i land i Sør og den globale kampen for skeives rettigheter.

Klassekampen er stolt samarbeidspartner av Det Kritiske Rom.

Wanuri Kahiu (f. 1980) er en kenyansk regissør, produsent og forfatter. Hun har filmutdannelse fra California-universitetet i L.A., og vant fem priser under Africa Movie Academy Awards for sin første spillefilm From a Whisper i 2009. Kahiu er medstifter av medie- og kunstkollektivet AFROBUBBLEGUM.

Kenya, Frankrike, Tyskland, Nederland, Sør-Afrika, Norge 2018
Regissør Wanuri Kahiu
Manus Wanuri Kahiu, Jenna Cato Bass
Fotograf Christopher Wessels
Skuespillere Patricia Amira, Samantha Mugatsia, Jimmi Gathu, Sheila Munyiva
Produsent Steven Markowitz
Produksjonsselskap Rinkel Film, Schortcut Films, Razor Films Produktion, MPM Film, Big World Cinema, Ape&Bjørn
Språk Kenya, swahili
Undertekst Norsk
Visningsformat DCP
Spilletid 83 min
Seksjon Nye Stemmer, Publikumsprisen, Det Kritiske Rom
Genre Drama