close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Third Wife

Så fjernt, men likevel så nært: The Third Wife foregår i en fornem familie på landsbygda i Vietnam på 1800-tallet. Samtidig er tematikken kjent også i vår tid – det handler om arrangerte ekteskap hvor unge jenter giftes bort av økonomiske og strategiske grunner, heller enn av kjærlighet.

Den som står brud i filmen, er 14 år gamle May, og hun føler seg ensom og usikker hos sin nye mann, den rike landbruksmagnaten Hung. Hennes håp er at hun kan gi sin mann den sønnen han ønsker seg.  Hun får heldigvis trøst og veiledning i ekteskapets plikter – og gleder – av Hungs to andre koner. Men selv om kvinnene vet å utnytte sin plass, er det ikke rom for at de skal få utløp for sine drømmer og begjær.

The Third Wife er periodefilm slik den skal være: vakker, sensuell og solid forankret i kunnskap om historien. Den skildrer en hard virkelighet for kvinner, men viser fellesskapet mellom dem i stedet for å boltre seg i deres elendighet. Spenningen mellom karakterene er skildret gjennom blikk, gester og komposisjon av bilder heller enn i dialog som gir oss alt inn med teskje. Den tilsynelatende idyllen filmer viser oss, er falsk, og etter hvert innser May konsekvensene av å trosse systemet hun er en del av. CFO

Ash Mayfair er en regissør og manusforfatter fra Vietnam. Hun er utdannet i USA og Storbritannia, med en mastergrad i film fra kunstskolen Tisch i New York. Mayfair har tidligere laget fem kortfilmer.

Vietnam 2018
Regissør Ash Mayfair
Manus Ash Mayfair
Fotograf Chananun Chotrungroj
Skuespillere Nguyen Phuong Tra My, Nguyen Nhu Quynh, Le Vu Long, Tran Nu Yen Khe, Mai Thu Huong Maya
Produsent Ash Mayfair, Tran Thi Bich Ngoc
Produksjonsselskap An Nam Productions, Mayfair Pictures, Three Colors Productions
Språk Vietnamesisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 96 min
Seksjon Nye Stemmer
Genre Drama Historical