close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Bitter Sweet Seoul

Bitter Sweet Seoul er et livlig portrett av en by på søken etter sin identitet. Filmen er et bestillingsverk fra bystyret i Seoul, og også et kollektivt eksperiment, basert på innsendte kortfilmer fra byens egne innbyggere. Fra mer enn 200 timer med korte snutter om hverdagslivet i storbyen – med ulike stiler og tema – har Park Chan-wook og broren Park Chan-kyong satt sammen et utvalg og formet det til en dokumentar på 63 minutter.

Selv har regissørene filmet én egen scene: en tradisjonell koreansk sang framført på en båt på Han-elva som renner gjennom byen. De har også klippet inn opptak fra gamle dager, særlig fra Seoul i perioden like etter Korea-krigen. Med disse to grepene klarer Park-brødrene å binde filmen sammen, gi den framdrift og en særegen klang, og også si noe om Koreas vonde fortid og sårene som fortsatt preger Seoul og de som bor der.

Bitter Sweet Seoul er en hyllest til en by «hvor døgnets 24 timer ikke strekker til», som en av karakterene i filmen sier. Med sitt fortettede mangfold av perspektiver og stemninger er den også en oppvisning i fortellerkunst på film.

Park Chan-wook (f. 1963) fra Sør-Korea er en av verdens mest anerkjente nålevende regissører. Han har regissert en lang rekke visuelt spektakulære og drivende filmer, og fikk et gjennombrudd med JSA: Joint Security Area (2000) og Oldboy (som han vant Grand Prix for i Cannes i 2003). Tematisk er hevn ofte en sentral drivkraft i mange av hans karakterer.

Sør-Korea 2014
Regissør Park Chan-wook, Park Chan-kyong
Produsent Park Chan-wook, Park Chan-kyong
Produksjonsselskap Moho Film
Språk Koreansk, engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 63 min
Seksjon Regissørportrett Park Chan-wook
Genre Documentary