close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

JSA

Korea er delt ved den 38. breddegrad. Langs delelinjen strekker det seg en demilitarisert sone, et område der det er det lagt ut flere landminer enn noe annet sted i verden. Her har kapitalist og kommunist våket over hvert sitt område, fremdeles i kald krig med hverandre.  

JSA åpner med at en svært uheldig episode har funnet sted i sonen. En etterforsker sendes inn for å undersøke saken nærmere. Hun oppdager raskt at visse forhold ikke er som hun først får fortalt. Hun finner klare indikasjoner på at det har vært en eller annen form for kontakt, over lang tid, mellom to sør-koreanske og to nord-koreanske soldater. Det skal etter hvert vise seg at de fire hadde et unikt vennskap.

JSA var en kjempesuksess hjemme i Sør-Korea, men mainstream-appellen til tross: Dette er en thriller av et kvalitetskaliber man sjelden ser! Park gir oss strålende skuespillerprestasjoner, interessante karakterer og vanskelige dilemmaer, og han forener drøm, spenning, humor og sensibelt politisk stoff i en stram og lekker film.

Park Chan-wook (f. 1963) fra Sør-Korea er en av verdens mest anerkjente nålevende regissører. Han har regissert en lang rekke visuelt spektakulære og drivende filmer, og fikk et gjennombrudd med JSA: Joint Security Area (2000) og Oldboy (som han vant Grand Prix for i Cannes i 2003). Tematisk er hevn ofte en sentral drivkraft hos mange av hans karakterer.

Sør-Korea 2000
Regissør Park Chan-Wook
Manus Lee My-yeong, Kim Hyon-seok, Jeong Seong-san
Fotograf Kim Sung-bok
Skuespillere Lee Yeong-ae, Lee Byung-hun, Song Kang-ho, Kim Tae-woo, Shin Ha-kyun
Produsent Park Myeong-chan, Eun Soo Lee
Produksjonsselskap CJ Entertainment, KTB Network, Myung Film Company, Stone Comics Entertainment
Språk Koreansk, engelsk, tysk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 107 min
Seksjon Regissørportrett Park Chan-wook
Genre Thriller