close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Jesus

«Be, så skal dere få» sa Jesus, ifølge Bibelen. Det fantastiske i Hiroshi Okyamas forunderlige debutfilm er at Jesus åpenbarer seg og oppfyller konkrete ønsker. Den som nyter godt av det, er Yura, en ti år gammel gutt som har flyttet fra Tokyo til bygda sammen med foreldrene sine. På den nye grendeskolen er det ofte gudstjeneste for elevene, men Yura virker ikke å ha hørt om Guds sønn før. «Hvem er dette», spør han bestemoren sin når han får et trykt glansbilde av Jesus – og en bibel – i gave fra presten. Likevel folder han hendene og ber om at Jesus skal vise seg.

Hvilket han gjør. I Yuras øyne er Jesus ti centimeter høy og kjortelkledd, og synet av denne mini-frelseren i stadig nye scener – for eksempel ridende på en gul badeand – vil få deg til å trekke på smilebåndet. Kanskje er det også Jesus’ fortjeneste at den litt mutte og innadvendte Yura virkelig blomstrer. Han blir bestevenn med Kazuma, skolens mest populære gutt, og utvikler et nært forhold til bestemoren sin, som nylig har blitt enke. Så en dag skjer en alvorlig ulykke som setter Yuras nyvunne tro – og Jesus’ evner – på prøve.

Jesus har noe av varmen, humoren og nærheten som vi kjenner igjen fra Hirokazu Kore-edas filmer. Dens aller sterkeste side er at den tar barns tanker og følelser om livets store spørsmål på alvor, uten å bli sentimental.

Hiroshi Okuyama (f. 1996) er født i Tokyo, og laget sin debutfilm Jesus under siste året av sin universitetsutdannelse. Han jobber nå i reklamebransjen. Filmen vant hovedprisen i New Directors-programmet på den anerkjente filmfestivalen i San Sebastian i 2018.  

publikumsprisen-pos

Japan 2018
Regissør Hiroshi Okuyama
Manus Hiroshi Okuyama
Fotograf Hiroshi Okuyama
Skuespillere Chad Mullane, Saeko Hinako, Ôkuma Riki, Satô Yura
Produsent Yoshino Tadashi
Produksjonsselskap Closing Remarks
Språk Japansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 75 min
Seksjon Nye Stemmer, Publikumsprisen