close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Kammerpiken: Extended Cut

Kammerpiken er en mesterlig thriller, og Park Chan-wooks mest tilgjengelige film til dags dato. Volden og grøssen fra filmer som Oldboy og Stoker er byttet ut med kjærlighet og sitrende spenning. Det hjelper også at Kammerpiken slår de fleste kostymedrama hva gjelder utsøkt produksjonsdesign og pittoreske landskapsbilder. 

Filmen er basert på en britisk feministisk spenningsroman, men Park har lagt handlingen til 1930-tallets japansk-okkuperte Korea. Den er delt i tre akter, fortalt fra hver av de tre hovedpersonenes synsvinkel. Den falske greven Fujiwara ansetter den unge lommetyven Sook-he til å være kammerpike for adelskvinnen Hideku. Planen er at Sook-he skal få Hideku til å gifte seg med Fujiwara, slik at han kan stjele hennes store formue og dele den med Sook-he. Alt går etter som planlagt, helt til Sook-he selv innleder et forhold til Hideku, istedenfor å få henne interessert i Fujiwara.

Herfra går filmen i et forrykende tempo! Gamle intriger rulles opp, mens nye plot-tvister åpenbares rundt hvert hjørne. Kvinnelig seksualitet er den sentrale drivkraften i handlingen, i tråd med forfatterens originale visjon for boken. Men hvis en film som Fifty Shades of Grey var et eksempel på hvor lite frigjørende det kan være med eksplisitte seksuelle skildringer på film, representerer Kammerpiken det motsatte. En nytelse av en film som du ikke vil gå glipp av!  

Vi viser en såkalt extended cut-versjon, med materiale som var utelatt fra den opprinnelige kino-versjonen. 

Park Chan-wook (f. 1963) fra Sør-Korea er en av verdens mest anerkjente nålevende regissører. Han har regissert en lang rekke visuelt spektakulære og drivende filmer, og fikk et gjennombrudd med JSA: Joint Security Area (2000) og Oldboy (som han vant Grand Prix for i Cannes i 2003). Tematisk er hevn ofte en sentral drivkraft i mange av hans karakterer.

Sør-Korea 2016
Regissør Park Chan-wook
Manus Chung Seo-Kyung, Park Chan-wook
Fotograf Chung Chung-hoon
Skuespillere Kim Min-hee, Kim Tae-ri, Ha Jung-woo
Produsent Syd Lim, Park Chan-wook
Produksjonsselskap Moho Film, Yong Film
Språk Koreansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 168 min
Seksjon Regissørportrett Park Chan-wook
Genre Thriller Romance Drama