close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Kortfilmprogram: Park Chan-wook

En ypperlig anledning til å se en annen side ved Park Chan-wook! Den koreanske regissøren er mest kjent for sine spillefilmer, men gjennom karrieren har han også laget kortfilm, flere av dem sammen med sin bror, kunstneren Park Chan-kyong, under fellesnavnet PARKing CHANce.

Om filmene: Judgement er satt til et likhus hvor en familie krangler med en fordrukken medarbeider om identiteten til et lik. Spenningen i det lille rommet speiles av at verden utenfor rives i filler av jordskjelv, stormer og flodbølger. Med Night Fishing vant Park Gullbjørnen i Berlin i 2011 for beste kortfilm. Den er skutt på en iPhone, med forbløffende resultat, og handler om en fisker hvis mystiske fangst setter ham i forbindelse med de dødes og åndenes verden. Day Trip fra året etter er en film om trøst, hvor en sanglærer og hans sønderknuste student går sammen på en fjelltur hvor rollene deres byttes om. Mens den siste filmen i programmet har den talende tittelen Believe It Or Not og handler om situasjonen på grensa mellom Sør- og Nord-Korea.

Filmene spenner i tid fra 1999 til 2018. De viser en filmskaper som er villig til å eksperimentere med form og format, og som utforsker noen av de samme temaene – fra sorg og intimitet til storpolitikk – på en annen og mer fortettet måte enn i sine intrikat fortalte langfilmer.

............

Judgement / Simpan

South Korea, 1999, 18 min

 

Night Fishing / Paranmanjang

South Korea, 2011, 33 min

Co-director Park Chan-kyong

 

Day Trip

South Korea, 2012, 18 min

Co-director Park Chan-kyong

 

Believe It Or Not

South Korea, 2018, 31 min

Co-director Park Chan-kyeong

.....................

Park Chan-wook (f. 1963) fra Sør-Korea er en av verdens mest anerkjente nålevende regissører. Han har regissert en lang rekke visuelt spektakulære og drivende filmer, og fikk et gjennombrudd med JSA: Joint Security Area (2000) og Oldboy (som han vant Grand Prix for i Cannes i 2003). Tematisk er hevn ofte en sentral drivkraft i mange av hans karakterer.

Sør-Korea Regissør Park Chan-wook, Park Chan-kyong
Produksjonsselskap Moho Film, Studio Box
Språk Koreansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 100 min
Seksjon Regissørportrett Park Chan-wook
Genre Drama