close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Sympathy for Mr. Vengeance

«Jeg er et godt menneske,» uttaler døvstumme Ryu i Sympathy for Mr. Vengeance. Like fullt: I løpet av filmen kidnapper han et lite barn. Han gjør det fordi han prøver å redde livet til søsteren sin, og det koster penger – penger han ikke har. Kidnappingen går ikke som planlagt, og snart er noen ute etter å ta Ryu.

I første del av sin trilogi av filmer om hevn griper Park Chan-wook tak i en rekke vanskelige og fundamentale problemstillinger: Hva gjør en handling god? Eller ond? Hva hvis en handling var ment å være god, men avstedkommer onde resultater? Og hva kan få et menneske til å bryte med sine moralske prinsipper? Det høres kanskje ut som en tykk, tørr avhandling, og det er nettopp det som er spennende med Park som regissør: at han ut av et eksistensielt og filosofisk utgangspunkt makter å lage en nervepirrende og rørende thriller, stappfull av overraskelser.

Filmen inneholder også flere svært voldelige og ubehagelige scener, men de står i en kontekst og oppleves ikke som unødvendige. Dette er en film du bare må se, og som du ikke glemmer med det første.

Park Chan-wook (f. 1963) fra Sør-Korea er en av verdens mest anerkjente nålevende regissører. Han har regissert en lang rekke visuelt spektakulære og drivende filmer, og fikk et gjennombrudd med JSA: Joint Security Area (2000) og Oldboy (som han vant Grand Prix for i Cannes i 2003). Tematisk er hevn ofte en sentral drivkraft hos mange av hans karakterer.

Sør-Korea 2002
Regissør Park Chan-wook
Manus Park Chan-wook, Lee My-yeong, Lee Jae-sun, Lee Jong-yong
Fotograf Kim Byeong-il
Skuespillere Song Kang-Ho, Shin Ha-gyun, Bae Du-na, Im Ji-eun
Produsent Lee Jae-sun, Kim Jin-gyu, Park Myeong-chan
Produksjonsselskap CJ Entertainment, Stone Comics Entertainment, Moho Film, Studio Box
Språk Koreansk
Undertekst Svensk
Visningsformat DCP
Spilletid 129 min
Seksjon Regissørportrett Park Chan-wook
Genre Action Drama Thriller