close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Good, the Bad, the Weird

Vinneren tar alt i dette western-eventyret hvor tre lovløse menn slåss mot hverandre for å få kloa i et skattekart – og dermed sikre seg evig rikdom.

The Good, the Bad, the Weird spiller hemningsløst på Sergio Leones klassiker fra 1966, men i denne nyvinningen er handlingen lagt til ødemarken i regionen Mandsjuria på 1930-tallet. Lovløsheten råd, etniske grupper ligger i strid med hverandre, og bandittlederen The Bad prøver å få tak i et skattekart fra en japansk embedsmann. Togrøveren The Weird kommer ham i forkjøpet, før dusørjegeren The Good entrer scenen for å ta rotta på The Bad. I det hektiske, uforutsigbare og ikke minst blodige oppgjøret som følger, blander både lokale røvere og den japanske hæren seg inn. Hvem av de tre vil overleve og kunne gjøre krav på skatten?

Regissør Kim Jee-won har ufortjent havnet i skyggen av landsmenn som Park Chan-wook. Han har levert stilsikre filmer i flere sjangre, fra absurde komedier til grøssere og gangsterfilm, og i denne filmen gjør han virkelig alt for å underholde. Overveldende action-scener avløses av rein slapstick-humor i et forrykende tempo.

Kim Jee-won (f. 1964) er en av Sør-Koreas fremste nålevende filmskapere. Filmene hans er ofte svært stiliserte, detaljrike – og voldelige. Kim er kanskje mest kjent for A Tale of Two Sisters (2003) og I Saw the Devil (2011). Hans siste film, The Age of Shadows, var avslutningsfilm på Film fra Sør i 2017.

Sør-Korea 2009
Regissør Kim Jee-won
Manus Kim Jee-won, Kim Min-suk
Fotograf Lee Mo-gae
Produsent Choi Jae-won, Kim Jee-won
Produksjonsselskap CJ Entertainment
Språk Koreansk
Undertekst Norsk
Visningsformat 35mm
Spilletid 129 min
Seksjon Fokus Sør-Korea, Film fra Før
Genre Western Action