close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Invisible Life of Euridice Gusmao

The Invisible Life of Euridice Gusmao er basert på debutromanen til den brasilianske forfatteren Martha Balath, som kom ut til strålende kritikker i 2017. Allerede i filmens første scene kommer filmens hovedpersoner, søstrene Guida og Euridice, fra hverandre i skogen under en voldsom storm. Det blir starten på beretningen om en tragedie, som rammer to unge kvinner som dyrker hverandre med dyp fortrolighet og kjærlighet.  

Handlingen starter i Rio de Janeiro på 1950-tallet. Euridice er yndig og talentfull og drømmer om å studere klassisk piano i Wien. Men det er hennes utadvendte og seksuelt frigjorte søster Guida som først kommer seg til Europa når hun stikker av med en gresk seiler. Lykken blir kort, og tilbake i Brasil med et barn å forsørge lures Guida av sin far til å tro at Euridice har flyttet fra byen. Mens Guida og sønnen tas hånd om av den eks-prostituerte Filomena, lever søstrene uvitende om den andres liv.

The Invisible Life… skildrer kvinneliv fulle av skuffelser. Men den er også en hyllest til kvinners utholdenhet og solidaritet under vanskelige livsvilkår. Det er en film malt i sterke farger, med forførende lydbilde, og en tone som svinger fra det melankolske til det stormfulle. Handlingen spenner over mange år, og drives av Guidas brev til søsteren.

Karim Aïnouz (f. 1966) er en filmskaper, manusforfatter og kunstner, født i Brasil med en far fra Algerie. Flere av hans tidligere filmer er vist på store festivaler som Cannes, Venezia og Berlin. Han har samarbeidet med den dansk-islandske kunstneren Olafur Eliasson, og med Wim Wenders på prosjektet Cathedrals of Culture (2014). Hans film Central Airport THF ble vist på Film fra Sør i 2o18.   

publikumsprisen-pos

Brasil 2019
Regissør Karim Aïnouz
Manus Karim Aïnouz, Ines Bortagaray, Murilo Hauser
Fotograf Hélène Louvart
Skuespillere Carol Duarte, Fernanda Montenegro, Julia Stockler, Gregório Duvivier, Flávia Gusmão
Produsent Michael Weber, Rodrigo Teixeira
Produksjonsselskap Canal Brasil, Pola Pandora Filmproduktions, RT Features, Sony Pictures Releasing
Språk Portugisisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 139 min
Seksjon Hovedkonkurranse, Publikumsprisen
Genre Drama