close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

The Truth // Sannheten

Denne filmen er tvers igjennom fransk, og ikke «fra sør», men vi klarte ikke dy oss så lenge regissøren er den han er. I samarbeid med vår søsterfestival Oslo Pix har vi gleden av å presentere The Truth – en rykende fersk film fra Hirokazu Kore-eda. 

La Vérité som den heter på fransk, er Kore-edas første film på et annet språk enn japansk. Den foregår i Frankrike med legendene Catherine Deneuve og Juliette Binoche i filmens hovedroller, godt supplert av Ethan Hawke og Ludivine Sagnier. De to førstnevnte spiller mor og datter med et heller anstrengt forhold. At moren nå har skrevet bok, gjør at gamle sannheter trekkes frem i lyset – og nåtiden.

Filmen føles nesten merkverdig fransk, med skvulpende rødvinsglass og intense samtaler. Samtidig er den breddfull av interessant familiedynamikk og menneskelige relasjoner av den typen som har kjennetegnet Kore-edas filmer i en årrekke. Kanskje er det ikke så rart at en regissør av hans kaliber ikke lar seg hindre av et fremmed språk. Han har en egne evne til å observere og fremstille mennesker på en måte som kjennes veldig virkelig – så også her. Velkommen tilbake, Kore-eda!

Hirokazu Kore-eda (f. 1962) er en av Japans mest anerkjente regissører, og fast inventar på Film fra Sør. Han har vært nominert til Gullpalmen ved filmfestivalen i Cannes fem ganger, og Shoplifters stakk av med prisen i fjor. Da var den også åpningsfilm på Film fra Sør, og vant publikumsprisen.

Frankrike, Japan 2019
Regissør Hirokazu Kore-eda
Manus Hirokazu Kore-eda
Fotograf Eric Gautier
Skuespillere Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke, Clémentine Grenier, Manon Clavel, Ludivine Sagnier
Produsent Muriel Merlin
Produksjonsselskap 3B Productions
Distribusjon Another World Entertainment
Språk Fransk, engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 106 min
Seksjon Spesialvisninger
Genre Drama