close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Thirst

Med Thirst vendte Park Chan-Wook tilbake til mørket og skrekkfilmlandskapet han hadde forlatt med den bisarre robot-komedien I’m a Cyborg... i 2006. Det er Parks første film finansiert og produsert med amerikanske penger, et resultat av hans gjennombrudd tidligere på 2000-tallet.

Thirst befinner seg et sted mellom vampyrfilmmytologi og klassisk kjærlighetshistorie. Sang-hyun er en prest som sliter med å leve i en verden han føler er full av pinsler. Han melder seg frivillig til et eksperiment for å finne en vaksine mot et dødelig virus, men eksperimentet mislykkes. Når han våkner, er han blitt forvandlet til en vampyr. Mens han kjemper mot sin nye tørst etter blod møter han kona til en barndomsvenn, Tae-ju, som ønsker å flykte fra sitt nåværende liv. De innleder et kjærlighetsforhold, uten at Tae-ju kjenner til sannheten om hans nye matvaner.

Filmen kom omtrent samtidig som Twilight-serien med Robert Pattinson og Kirsten Stewart fikk vampyr-fascinasjonen til å blusse opp igjen blant kinopublikummet. Men vi drister oss til å påstå at Thirst er vampyrfilm av et helt annet kaliber: heitere, drøyere, blodigere og ikke minst visuelt overveldende.

Park Chan-wook (f. 1963) fra Sør-Korea er en av verdens mest anerkjente nålevende regissører. Han har regissert en lang rekke visuelt spektakulære og drivende filmer, og fikk et gjennombrudd med JSA: Joint Security Area (2000) og Oldboy (som han vant Grand Prix for i Cannes i 2003). Tematisk er hevn ofte en sentral drivkraft hos mange av hans karakterer.

Sør-Korea 2009
Regissør Park Chan-wook
Manus Jeong Seo-gyeong
Fotograf Chung Chung-hoon
Skuespillere Song Kang-ho, Kim Ok-vin, Kim Hae-sook
Produsent Park Chan-wook, Ahn Soo-Huyn
Produksjonsselskap CH Entertainment, Focus Features
Språk Koreansk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 148 min
Seksjon Regissørportrett Park Chan-wook
Genre Drama Horror