close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

You Will Die at Twenty

Hvordan vokse opp og leve når livet allerede har en altfor tidlig utløpsdato?

I en liten sundanesisk landsby blir gutten Muzamil født. På navnedagen mottar moren en forbannelse: sønnen kommer til å dø når han fyller tjue år. Dermed vokser Muzamil opp med en overbeskyttende mor som har begynt å sørge lenge før spådommen er gått i oppfyllelse, og med kallenavnet «Son of Death» er livet langt fra enkelt for den den unge gutten. Å gå på skolen er det ikke snakk om, for hva er verdien av å lære noe som du aldri får tid til å bruke?

Den Sørfond-støttede filmen You Will Die at Twenty portretterer på en fantasifull måte hvordan småsamfunn, i land preget av stenge politiske og religiøse doktriner, lar overtroen få fotfeste og passiviserer innbyggerne. Regidebuten til Amjad Abu Alala har blitt svært godt mottatt på festivaler som Venezia og Toronto tidligere i høst, og er en herlig og litt annerledes film om det å vokse opp med døden lurende like rundt neste sving. 

Amjad Abu Alala er en filmskaper fra Sudan. Han har studert medievitenskap ved United Arab Emirates University og har tidligere regissert en rekke kortfilmer. You Will Die At Twenty er hans første spillefilm. Alala er også en pådriver for filmkultur i hjemlandet, og er blant annet programsjef for en filmfestival og representant for Sudan i Det arabiske filminstituttet.

Filmen har fått støtte fra filmfondet Sørfond+. Midlene til Sørfond+ kommer fra Kreativt Europas MEDIA-program og Utenriksdepartementet.

publikumsprisen-pos

Sudan, Frankrike, Egypt, Tyskland, Norge, Qatar 2019
Regissør Amjad Abu Alala
Manus Amjad Abu Alala, Youssef Ibrahim
Fotograf Sébastien Goepfert
Skuespillere Mustafa Shehata, Islam Mubark, Mahmoud Elsaraj, Bunna Khalid, Talal Afifi, Amal Mustafa, Moatasem Rashid, Asjad Mohamed
Produsent ARNAUD DOMMERC, HOSSAM ELOUAN, INGRID LILL HØGTUN, MICHAEL HENRICHS
Produksjonsselskap ANDOLFI, TRANSIT FILMS, DUO FILM, DIE GESCHELLSHAFT DGS, STATION FILMS
Språk Arabisk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 103 min
Seksjon Nye Stemmer, Sørfond, Publikumsprisen, Fokus Sudan,
Genre Drama