Skolevisninger

I samarbeid med FN-Sambandet inviterer vi 5.-7. trinn til gratis filmvisning av filmen Flight of the Butterflies under årets Film fra Sør-festival.

Tid og sted: 
14. november, kl. 10.30 på Colosseum kino i Oslo. Colosseum kino ligger på Majorstua og har lett adkomst via t-bane, trikk eller buss. 

Link til påmeldingsskjema finner du lenger ned på siden.

Visningen er nå full

 

FLIGHT OF THE BUTTERFLIES

Info om filmen:

Hvert år med vårblomstringen kommer den vakre monarksommerfuglen til åkre og enger rundt Toronto. Hvor kommer den fra, og hvor er det den reiser videre når høsten kommer? Allerede som barn på 1920-tallet undrer Fred Urquhart seg over dette. Begeistringen er starten på et livslangt forskningsprosjekt. Etter flere tiår lykkes han og Norah Urquhart med å kartlegge mysteriet om sommerfuglens fantastiske reise til overvintringsstedet i det sentrale Mexico, nesten 5000 kilometer borte.

Flight of the Butterflies er en slags krysning av en naturdokumentar og en detektivhistorie, der vi gradvis får se hvordan mysteriet rundt en av naturens lengste migrasjonsruter blir avdekket. Filmen vil gi elevene innblikk i hvor skjør og sårbar naturen er, og hvordan jordbruk, forurensing og klimaendringer er en konstant trussel mot sommerfuglene og andre insekter. 

Filmen vises på originalspråket (engelsk) med norsk undertekst.

De livsviktige insektene - undervisningsopplegg:

Filmen Flight of the Butterflies gir en svært god innfallsvinkel til å prate med elevene om klimaendringene.
Gjennom prosjektet FN-Film fra Sør har vi utarbeidet et helt eget opplegg til filmen som inneholder oppgaver skolene kan bruke i klasserommet både før og etter filmvisningen. Undervisningsopplegget finner du her.

Filmvisningen er et samarbeid mellom Film fra Sør og FN-Sambandet.

Visningen er gratis, men påmeldingen er bindende - om man ikke møter opp ilegges man et gebyr. 

Link til påmelding

Visningen er nå full