close

Frigi Jafar Panahi nå!

Bortenfor Croisetten, palmene, den røde løperen, Woody Allen, Mick Jagger, Michelle Williams, Variety, Screen, Hollywood Reporter og resten av  stjernetåken Cannes Filmfestival, sitter en ildsjel og auteur fengslet i det beryktede Evin- fengselet i Teheran.

Av 21. mai 2010

Hjertesyke Jafar Panahi er nå i gang med sultestreik i protest mot den behandlingen han får. Abbas Kiarostami har skrevet brev til myndighetene, og her i Cannes er Mohsen Makhmalbaf tilstede for å protestere i en debatt som samler betydelige iranske filmkunstnere. En hel filmverden fordømmer uretten mot Jafar - som var på Film fra Sør med Offside i 2006.

Var han i gang med å lage en ”subversiv” film i sin egen leilighet da han ble arrestert? Ryktene er mange. Faktum er at han fortsatt sitter fengslet – selv etter et massivt internasjonalt press. I det store filmmarkedet på festivalen er det mer stille rundt det offisielle iranske filmbyrået Farabi enn vanlig. Jeg merker at jeg selv kvier meg for å ta kontakt.

Hva kan vi gjøre, hvem kan vi nå for en protest mot den inhumane behandlingen en stor filmregissør får? Jo, gjennom å vise frem motstanden, vise for all verden at ingen kan tie ihjel stemmen til Jafar- som fortsatt med betydelig styrke samler filmelskere over hele verden i en samlet protest mot mørkemenn dypt inne i det tvilsomme iranske prestetyranniet.

Bruk din egen stemme til å protestere mot overgrepet på alle måter du kan!

FRIGI JAFAR PANAHI NÅ!