close

Forfatter velger film - Usett

I foajeen på Cinemateket sitter forfatter Hans Petter Blad og ser på at publikum strømmer ut av kinosalen. I ansiktene deres leser han filmen de nettopp har sett. Så velger han Elsa og Fred til årets Film fra Sør program. Uten å ha sett den.
Av , foto: ulf 13. okt 2008
- Det er en spesiell opplevelse å så tydelig kunne se filmen gjennom et annet medium. Ansiktene deres var som en slags umiddelbar visuell filmomtale, sier Blad.

Film fra Sør har i år opprettet et samarbeid med Litteraturhuset, og har i den sammenheng spurt fem forfattere om å velge sin favorittfilm for visning under festivalen. Kjartan Fløgstad, Walid al-Kubaisi, Tove Nilsen og Roda Ahmed har alle anbefalt en film som på en eller annen måte har hatt en spesiell betydning for dem. Blad valgte den Argentiske Elsa y Fred fordi han var overbevist om at den måtte være en god film. Det har han senere fått bekreftet.
- Det slår meg nå at det jeg liker med filmen er at den forholder seg til hva en romantisk komedie bør være. Med solidaritet som duvende undertekst har filmen en varme som ikke er sentimental. Det er noe som har blitt borte i mye europeisk og amerikansk film.