close

Still Walking vinner norsk lanseringspris!

I går kveld ble det klart at vinneren av Oslo Kinos lanseringspris 2009 er Hirokazu Kore-edas film Still Walking (Arthaus). Hirokazu Kore-eda har lenge vært en av Japans mest anerkjente regissører, og er Film fra Sørs æresgjest under årets festival.

Av , foto: Goeun Bae 16. okt 2009

Oslo Kinos lanseringspris gis til en film som allerede er importert av en norsk distributør. Målet med prisen er å gi filmen et ekstra løft mot publikum. Vinnerfilmen får støtte til markedsføring og lansering i Oslo til en verdi av kr. 50.000.

- Vi ønsket i år å gi prisen til Still Walking, som er en lavmælt og sommervarm skildring av komplekse familierelasjoner. Til tross for at handlingen, som utspiller seg i løpet av et døgn, foregår i en helt annen kultur, er det lett å identifisere seg for alle som har et forhold til sin nære familie, på godt og ondt. Filmen er vakker, lun og særegen, og fortelles med et glimt i øyet, sier filmsjef i Oslo Kino Christin Berg.

Film fra Sør viser et retrospektiv av Hirokazu Kore-eda sine filmer, og flere av filmene hans blir vist på Cinemateket i løpet av helgen.

Visninger:
Still Walking:
Søndag 18. Oktober Tancred kl. 17:00

Hana:
Fredag 16. oktober Tancred kl. 21:00

After Life:
Søndag 18. oktober Tancred kl. 14:30