close

PROGRAMMET TIL ARABISKE FILMDAGER ER SLUPPET!

Arabiske filmdager finner sted på Filmens Hus lørdag 30. april og søndag 1. mai.

Av 11. apr 2011

I samarbeid med Babel Filmklubb og Norsk Filminstitutt, med støtte fra Fritt Ord, arrangerer Film fra Sør minifestivalen Arabiske Filmdager - historier fra Levanten.

Alles øyne har

i de siste måneder vært rettet mot Midt-Østen, først og fremst Egypt med sin strategisk viktige posisjon i regionen. Når utenrikspolitiske omveltninger finner sted, oppstår behovet for mer informasjon, også utover det nyhetene og utenriksdekningen makter å formidle. Under arabiske filmdager viser vi den brennaktuelle The agenda and me filmet under 2011-revolusjonen i Kairo, samt en rekke nye og eldre storfilmer fra Midtøsten. I tillegg til film lover vi flere andre kulturelle og politiske arrangementer, mat, drikke og musikk. Altså ingen grunn til å ikke sette av denne helgen til å være sammen med Babel filmklubb og Film fra Sør!

For program se her.


ARABIAN NIGHT, lørdag 20:30 Filmens Hus
Lørdag kveld etter siste film blir det fest med heftige rytmer. Bandet The Brothers bestående av Safaa Al-Saadi (fløyte, arabiske trommer og keyboard), Sattar Al-Saadi (arabiske trommer, fløyte) og Darvan Ahmed Abdulkarim (fiolin) spiller up-beat arabisk musikk. Alle tre kommer opprinnelig fra Irak og har med ulike grupper turnert i Europa og Asia i mange år. Bandet spiller en blanding av arabiske klassiskere og musikk inspirert av den moderne poptradisjonen i Midtøsten. Det blir mulighet både til å nyte musikk og mat sammen, eller ta det helt ut på dansegulvet.

Bens Café står for serveringen av klassiske retter fra det arabiske kjøkken. Utenfor vil det være vannpipekafé med smak og lukt som i de staselige restaurantene i gamlebyen i Damaskus.